ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
 • Βιογραφικό

  Σπούδασε Μαθηματικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και θέατρο στην Δραματική Σχολή Θεάτρου Αθηνών του Νίκου Μπίνα, με δασκάλους τον Βίκτωρα Παγουλάτο, Ντίνο Δημόπουλο, Ντίνο Ηλιόπουλο, Κάκια Παναγιώτου, Βαγγέλη Γκούφα, Θεόφιλο Φραγκόπουλο, Ιωάννα Μουρσελά κ.ά. 

  Αποφοίτησε με άριστα το 1984 από την Δραματική Σχολή και το 1985 πήρε το πτυχίο της στα Μαθηματικά.

  Παράλληλα παρακολουθεί την φιλοσοφική και παίρνει μαθήματα, Αγγλικής, Γερμανικής και Γαλλικής γλώσσας, καθώς και μαθήματα πιάνου.

  Ως μαθήτρια της Δραματικής Σχολής πρωταγωνίστησε στην μικρού μήκους ταινία "Σποτ" του Παναγιώτη Καρκανεβάτου.

  Ως μέλος του Θεατρικού τμήματος του Πανεπιστημίου πήρε μέρος σε παραστάσεις με έργα των Μπρέχτ, Σκούρτη, Ευθυμιάδη, Κεχαίδη κ.ά.
  Συμμετείχε επίσης και σε άλλες δραστηριότητες του Θεατρικού τμήματος, όπως παρουσιάσεις ποιητών, προβολές ταινιών, διοργανώσεις συζητήσεων, με πνευματικούς δημιουργούς, όπως ο Αντώνης Σαμαράκης, η Έλλη Αλεξίου η Διδώ Σωτηρίου.

  Αμέσως μετά την αποφοίτηση της από την Δραματική Σχολή, συναντά τον επόμενο δάσκαλό της, τον Μίνω Βολανάκη. Συμμετέχει στην "Μήδεια" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία δική του, με την Τζένη Καρέζη και τον Κώστα Καζάκο στους ομώνυμους ρόλους και μουσική Θόδωρου Αντωνίου. Ηρώδειο και περιοδεία.

  Παράλληλα παρακολουθεί μαθήματα εκφραστικού χορού με την Ζουζού Νικολούδη και jazz , stage με την Kay Holden.

  Ακολουθεί η συνεργασία της με το θέατρο Βεργή στα έργα: "Τρομεροί γονείς" του Ζαν Κοκτώ (1988-90), "Οιδιπόδεια παιχνίδια" του Κόλιν Ουέλαν (1990-91)
  "Νύφη απ΄ το Λίβερπουλ" του Σώμερσετ Μωμ (1991-92) σε σκηνοθεσίες Β. Παγουλάτου, "Ιερά Τέρατα" του Ζαν Κοκτώ (1993-94) σε σκηνοθεσία Σταμάτη Χονδρογιάννη, "το Επάγγελμα της κυρίαςΓουώρεν" του Μπερναρντ Σω
  (1995-96) σε σκηνοθεσία Κλέαρχου Καραγιώγη, όπου συμπρωταγωνιστεί με Έλσα Βεργή, Τζένη Ρουσέα, Κατερίνα Χέλμη κ.ά.

  Το καλοκαίρι του 1992 συνεργάζεται με το θέατρο "Πολύτεχνο" και τον θίασο Δημήτρη Ιωακιμήδη και Γκάρυς Βοσκοπούλου στο έργο του Νικηφόρου Βρετάκου, "Λειτουργία Κάτω από την Ακρόπολη". Περιοδεία.

  Το καλοκαίρι του 1993 συμμετέχει στις "Εκλησιάζουσες" του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία τον Γιώργου Θεοδοσιάδη, χορογραφίες Ντόρας Τσάτσου, μουσική Σταύρου Ξαρχάκου με την Άννα Συνοδινού στον ρόλο της Πραξαγόρας και την Νάνα Μούσχουρη στο τραγούδι της κορυφαίας του χορού. Εθνικό Θέατρο. Επίδαυρος και περιοδεία.

  Επίσης το 1993 κάνει την πρώτη της τηλεοπτική δουλειά στην "Αλτάνα της Πάργας" του Κώστα Ασημακόπουλου, όπου υποδύεται την κόρη της Αλτάνας (Αλεξάνδρα Λαδικού), ενώ συμμετέχει και σε έργα της εκπομπής της ΕΤ 1 "Το Θέατρο της Δευτέρας" .

  Το καλοκαίρι του 1994 συνεργάζεται με την εταιρία θεάτρου "Έκφραση" στην οπερέτα του Θεόφραστου Σακελλαρίδη "Δεσποινίς Σορολόπ"σε σκηνοθεσία Β. Παγουλάτου συμπρωταγωνιστώντας με την Τζένη ρουσέα, Γιώργο Μούτσιο Μέλπω Ζαρόκωστα, κ.ά. Περιοδεία.

  Παράλληλα με το θέατρο το 1996-97 συνεργάζεται με το Γ' Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, επί διεύθυνσης Γιώργου Τσαγκάρη,
  όπου αναλαμβάνει την συγγραφή και μουσική επιμέλεια της εκπομπής,
  "Το Μικρό μας Λεξικό". Πραγματοποιήθηκαν 125 εκπομπές, με εννοιολογική ανάλυση των λέξεων στις διάφορες μορφές τέχνης, και την χρήση τους στην ζωή π.χ. "Ρυθμός" "Παρωδία", "Αποστασιοποίηση", "Παράλογο", κ.ά.
  Επίσης συνεργάστηκε με το Υπουργείο Παιδείας, για την πραγματοποίηση των Πανελλήνιων Μαθητικών Καλλτεχνικών Αγώνων ως μέλος της κριτικής επιτροπής, στο σύγχρονο θέατρο.

  Το 1997 ξεκινάει η συνεργασία της με το θέατρο "Κνωσσός". Πρωταγωνιστεί στις "Κούκλες" του Πέτρου Γεωργιόπουλου σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου και
  το 1998 στην "Αθήνα των Θαυμάτων" μια μουσικοθεατρική παράσταση σε επιμέλεια κειμένων Κώστα Γεωργουσόπουλου, μουσική Βασίλη Δημητρίου και σκηνοθεσία Χρίστου Τσάγκα. Ενώ το καλοκαίρι του 1999 συμμετέχει στην "Αντιγόνη" του Σοφοκλή στο ρόλο της Ισμήνης σε σκηνοθεσία Λάμπρου Τσάγκα.
  Ηρώδειο. Περιοδεία.

  Το καλοκαίρι του 1998 συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής στην θεατρική συναυλία "Η αυλή του αριστοφάνη" σε μουσική Μιχάλη Χριστοδουλίδη και σκηνοθεσία Νίκου Χαραλάμπους. Κύπρος.

  Το 2000 βραβεύεται το πρώτο της θεατρικό έργο "Ανώνυμη Ωδή" από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου. Το έργο επροσωπεί την χώρα μας στο 5ο Διεθνές Συνέδριο Γυναικών Θεατρικών Συγγραφέων, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με συνδιοργάνωση του Δ.Ι.Θ και του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ήταν η πρώτη φορά που ανέλαβε τον ρόλο του σκηνοθέτη, σκηνοθετώντας τον εαυτό της.

  Ακολουθεί η προσωπική της αναζήτηση στον χώρο του θεάτρου.
  Μεταφράζει "Τα Παιδιά του Λύκου" του Τζων Πήκοκ και μετά από εργαστήριο δυο ετών ανεβάζει την παράσταση στο θέατρο "Προσκήνιο" το 2003, όπου επίσης παίζει έναν από τους βασικούς ρόλους και σκηνοθετεί. Είναι η χρονιά που ιδρύει την εταιρία θεάτρου FUGA .

  Το 2004 διασκευάζει για το θέατρο το έργο του Λουντέμη "Ένα παιδί μετράει τ' άστρα".

  Το 2005-06 συνεργάζεται ως ηθοποιός με την "Θεατρική Σκηνή" του Αντώνη Αντωνίου στο έργο του Ρικ Άμποτ "Η Παράσταση Συνεχίζεται".

  Το 2006-07 επαναλαμβάνει την παράσταση "Τα παιδιά του Λύκου" στο θέατρο "Όραμα"

  Τον Μάιο του 2007 παρουσιάζει με την Fuga, το έργο της, "Γυναίκες στο Χρόνο" στην Θεατρική Σκηνή του Αντώνη Αντωνίου όπου παίζει και σκηνοθετεί.

  Την ίδια χρονιά ξεκινάει η συνεργασία της με το Θέατρο Coronet. Αναλαμβάνει την διασκευή και σκηνοθεσία του έργου του Rob Becker "Caveman".
  Σκηνοθετεί διαδοχικά τέσσερις ηθοποιούς : τον Γεράσιμο Γεννατά, Χριστόδουλο Στυλιανού, Δημήτρη Σακατζή και Βλαδίμηρο Κυριακίδη.

  Το 2009 γράφει το έργο "Baby Jane" βασισμένο στην νουβέλα του Henry Farrell
  "Τι απέγινε η Baby Jane?" και το παρουσιάζει στο θέατρο Coronet, σε παραγωγή της Fuga όπου επίσης παίζει και σκηνοθετεί.
  Το 2010- 11 διασκευάζει το έργο του Robert Dubac "Ανδρική Νοημοσύνη" και σκηνοθετεί τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση στον ομώνυμο ρόλο. Θέατρο Coronet.

  To καλοκαίρι του 2012 παρουσιάζει σε σκηνοθεσία δική της, στην αυλή του Παληού Πανεπιστημίου στην Πλάκα την παράσταση "Η Ζάκυνθος Ομιλεί" με την Τζένη Ρουσέα να ηγείται του θιάσου. Ήταν μια σύνθεση κειμένων των Γιάννη Τσακασιάνου, Διονησίου Σολωμού (για πρώτη φορά παρουσιάστηκε η σατυρική πλευρά του Εθνικού μας ποιητή), Διονησίου Ρώμα, καθώς και Ομιλιών που έγραψε σε σύγχρονη εκδοχή. Επίσης έγραψε και όλα τα συνδετικά κείμενα της παράστασης, εφευρίσκοντας τον ρόλο του Ντελάλη για να τα συνδέσει, τον οποίο και υποδύθηκε. Η παράσταση αυτή επαναλλήφθηκε το καλοκαίρι του 2013 και επίσης ήταν η εναρκτήρια παράσταση των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου Ζακύνθου αφιερωμένων στην μνήμη των 60 χρόνων από τους καταστροφικούς σεισμούς της Ζακύνθου.

  Τον χειμώνα του 2013 συμμετέχει στο φεστιβάλ petit Parie d' Athene που είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την γέννηση του Albert Camus. Δραματοποιεί την "Πτώση" του Albert Camus σε μορφή μονολόγου, αυτοσκηνοθετείται και παίζει τον ρόλο του δικηγόρου Ιωάννη Βαπτιστή Κλαμάνς, στα πλαίσια του φεστιβάλ. Θέατρο Άλμα. Μουσική σκηνή Ακροβάτης.

  Όμως από το 2012 έχει βρεί ήδη τον δικό της χώρο. Ένα παλιό φανοποιείο στα σύνορα του Νέου κόσμου και της Δάφνης, απέναντι από την στάση Μετρό Άγιος Ιωάννης. Είναι ένα κτήριο του '40 που μετά από τρία χρόνια με πολύ προσωπική εργασία, και με την βοήθεια της φίλης αρχιτέκτονα-ηθοποιού Γεωργίας Ζώη καταφέρνει να τον μετατρέψει σε θεατρικό χώρο. Είναι το θέατρο RADAR του οποίου αναλαμβάνει την Διεύθυνση.
  Πρώτο έργο σε δική της παραγωγή με την Fuga το 2016 είναι η "Παρεξήγηση"
  του Albert Camus. Όπου μεταφράζει, σκηνοθετεί και παίζει τον ρόλο της Μάρθας. Από την πρώτη κιόλας χρονιά η παράσταση αποσπά το Βραβείο Μετάφρασης 2016 και το Βραβείο καλύτερης παράστασης από την Ακαδημία Κορφιάτικων Βραβείων Τέχνης.

  Τη σεζόν 2017-2018 ανέβασε το Φαινόμενο Ρασομόν στο θέατρο Ραντάρ, το οποίο λόγω επιτυχίας επαναλαμβάνεται φέτος. Ακόμη, από 26/11 θα παρουσιάσει την παράσταση "Καληνύχτα Μητέρα", το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο της Μάρσα Νόρμαν.

 • Buzz

 • Αρθρογραφία

 • Φωτογραφίες

 • Βίντεο

 • Τώρα

 • Παρελθόν

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.