ΔΑΒΑΚΗ ΒΕΡΟΝΙΚΑ

ΔΑΒΑΚΗ ΒΕΡΟΝΙΚΑ
 • Βιογραφικό

  Επάγγελμα: Ηθοποιός

  Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη.
  Εκεί παρακολούθησε μαθήματα πιάνου, θεωρίας μουσικής, αγγλικών , γαλλικών και ασχολήθηκε με το ερασιτεχνικό βόλλευ .

  Στην Αθήνα πρωτοβρέθηκε σε ηλικία 17 ετών ως φοιτήτρια της Νομικής Σχολής Αθηνών.
  Πριν ακόμα γραφτεί στη σχολή της Νομικής μπήκε τυχαία στο κτίριο της φοιτητικής λέσχης του ΕΚΠΑ, στην οδό Ιπποκράτους, την ώρα των εγγραφών της φοιτητικής θεατρικής ομάδας ‘Αφαντοι’.

  Στους Άφαντους παρέμεινε δύο χρόνια και έλαβε μέρος στις παραστάσεις «Ο θείος μακΠάτο και το χάπι» του Α.Μποάλ και «Μήδεια» του Μποστ όπου ενσάρκωσε τη Μήδεια. Παράλληλα σπούδαζε κλασικό τραγούδι (A. Μπόγρη) , πιάνο και θεωρία μουσικής.

  Το 2007 έδωσε με επιτυχία εξετάσεις στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

  Το 2012 έγινε δεκτή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο τμήμα Ιστορίας και Θεωρίας της Τέχνης.
  Παρακολούθησε επίσης σεμινάρια ακροβατικών (ξυλοπόδαρα) και τεχνικής clown-“Draw me laughter” στη σχολή Καλών Τεχνών της Ουτρέχτης με τον N. Farman.

  Ως φοιτήτρια στο Θέατρο Τέχνης συμμετείχε στην αναβίωση της παράστασης «Όρνιθες» του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Κ. Κουν και μουσική Μ. Χατζιδάκι.

  Στη συνέχεια συμμετείχε στις παραστάσεις «Ο κύριος Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάτι» (Κρατικό Θέατρο β.Ελλάδος. Σκηνοθεσία Κ. Καζάκος ) , «Άθαφτοι νεκροί»(ομάδα Γέφυρα. Σκηνοθεσία Λ. Παπαδόπουλος ), «Γράμμα στη μητέρα» (θεατρικό φεστιβάλ Κροατίας. Σκηνοθεσία Σ. Κακαρελίδου), «Ο αφέντης Πούντιλα και ο δούλος του ο Μάτι» (Θέατρο Τζένη Καρέζη. Σκηνοθεσία Κ. Καζάκος) «Ζέβρα Πιτζαμα» (Θέατρο Badminton. Σκηνοθεσία Α. Παναγιωτοπούλου - Φ. Ευαγγελινός) «Ηρακλής» (Θέατρο olvio . Σκηνοθεσία Δ. Δεγαίτης) «Μαρίκα» ( Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. Σκηνοθεσία Α. Χωματιανός), «Ο κουρέας της Σεβίλλης» (Θέατρο Κιβωτός. Σκηνοθεσία Κ. Ρουγγέρη), «Πλούτος» (Φεστιβάλ Επιδαύρου. Σκηνοθεσία Γ. Κιμούλης).

  Τα τελευταία τρία χρόνια συμμετέχει επίσης ως τραγουδίστρια σε μουσικά σχήματα με ρεμπέτικο και σμυρνέικο ρεπερτόριο.

  Τον χειμώνα του 2015 τραγούδησε το ρεπερτόριο της Μαρίκας Νίνου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο στην παράσταση «Μαρίκα», ένα μουσικό θέαμα.

  Την Άνοιξη του 2016 ανέβασε σε συνεργασία με τους Bijoux de Kant την μουσική παράσταση «Ρεμπέτικη Ακολουθία του Νυμφίου», βασισμένη σε κείμενα της Ακολουθίας του Νυμφίου συνοδευόμενα από βυζαντινότροπους αμανέδες και τραγούδια.

  Το καλοκαίρι του 2017 συνεργάστηκε με τον συνθέτη και σολίστα Θοδωρή Οικονόμου σε μια βραδιά αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη όπου ερμήνευσε τα τραγούδια του.

  Την τρέχουσα θεατρική περίοδο ενσαρκώνει την θεά Ήρα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο έργο
  «Η γέννηση του κόσμου και ιστορίες των θεών του Ολύμπου» σε σκηνοθεσία της Κ. Ρουγγέρη ενώ μέχρι τον Δεκέμβρη συμμετείχε στην παράσταση «Νίκη» στο Θέατρον Ελληνικός Κόσμος σε σκηνοθεσία Σ. Φασουλή.

  Ασκείται στο ακορντεόν πλάι στον Η. Βαβάτσικα.

 • Buzz

 • Αρθρογραφία

 • Φωτογραφίες

 • Βίντεο

 • Τώρα

 • Παρελθόν

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.