• BUZZ
  • Άρθρο
  • Η ΠΑΡΗ ΡΑΠΤΗ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ.
Η ΠΑΡΗ ΡΑΠΤΗ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ.

Η ΠΑΡΗ ΡΑΠΤΗ* ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ.


5.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Σάββατο, 19/01/2019 18:55
  • Κατηγορία: Νέα

Εγκέφαλος, πολύπλοκο, μυστηριώδες και κυρίαρχο όργανο. Δομημένος από 100 δισεκατομμύρια «νευρικά κύτταρα» νευρώνες , που ο καθένας τους καταφέρνει να δημιουργεί άπειρες συνάψεις (σημεία επικοινωνίας). Σε μια διαδικασία αέναης δημιουργίας ή εγκατάλειψης των συνάψεων, στηρίζεται η λειτουργία τους και η ζωή μας. Κυρίως η επικοινωνία μας, με κάθε τρόπο, με λόγο, άγγιγμα, σκέψη, βλέμμα, κίνηση, αίσθημα, ενέργεια, αποτέλεσμα. Το σπουδαιότερο όργανο όλων των οργανισμών αποφασίζει, ρυθμίζει, διευθύνει τις κινήσεις του σώματος, προσλαμβάνει ερεθίσματα, τα επεξεργάζεται, τα αποθηκεύει ή δίνει εντολή να γίνουν άμεσες ή έμμεσες ενέργειες, οι πράξεις.

Αναλύει δεδομένα, παίρνει αποφάσεις, υπαναχωρεί ή επιτίθεται, φοβάται, οραματίζεται, θυμάται, αναπολεί, αναπαράγει, σχεδιάζει, αντιμετωπίζει προβλήματα, ερωτεύεται, αγαπά, εξελίσσεται, μαθαίνει, ξεχνά, ανακαλεί. Εκεί παράγεται κάθε εντολή για κίνηση του σώματος, μέχρι και το ανοιγόκλειμα του βλεφάρου. Στον εγκέφαλο κατοικεί η νόηση, η σκέψη, η μνήμη, η διαίσθηση, η αίσθηση, το προαίσθημα, το συναίσθημα, η πρόθεση, το δίκαιο. Τόπος θαυμάτων, λόγου, αισθημάτων, προθέσεων, χαράς, θλίψης, πείνας, δίψας, ονειροπόλησης, μνήμης...

Δεν λειτουργεί σαν μηχανή, αλλά σαν διευθυντής συμφωνικής ορχήστρας συνδυάζοντας χρώμα, τόνο, ένταση, συχνότητα, ρυθμό, με την ιδέα, ώστε να συνθέσει ένα ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Ο εγκέφαλος, το υπερ-όργανο, δύο μόνο κινδύνους διατρέχει. Αν προσβληθεί από τους ιούς της κακίας, του φθόνου και της βλακείας.. Μόνο τότε αποσυντονίζεται και παύει να λειτουργεί εύρυθμα. Με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες. Προσοχή λοιπόν.

* ιατρός, συγγραφέας

Real news 20/1/2019


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.