ΙΣΩΣ, ΑΥΤΗ Η ΑΝΟΙΞΗ

ΙΣΩΣ, ΑΥΤΗ Η ΑΝΟΙΞΗ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Από φέτος την Άνοιξη τα περισσότερα Δημοτικά Περιφερειακά θέατρα της χώρας, τα ΔΗΠΕΘΕ δηλαδή, ανέλαβαν νέα πρόσωπα, νέοι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές.
Και να που οι κυρίες Καλλιτεχνικές Διευθύντριες πήραν επίσης έναν ικανό αριθμό στη διοίκησή τους. Στη Λάρισα, στις Σέρρες, στα Ιωάννινα, στην Κέρκυρα... Δεν είναι και πολλά τα υπόλοιπα εν λειτουργία.
Σε συνδυασμό τώρα με το γεγονός πως έχουμε Υπουργό Πολιτισμού επίσης μια από τις κυρίες του Θεάτρου μας, ας ελπίσουμε και κυρίως ας ευχηθούμε να γεννηθούν καινούρια καλλιτεχνικά γεγονότα.
Κι αφού σε όλα τα ΔΗΠΕΘΕ οι Καλλιτεχνικοί Διευθυντές είναι καινούριοι και ορεξάτοι, ας ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν από κοινού τα παράλογα της γραφειοκρατίας που θα συναντήσουν. Τα παράλογα που λόγω μιας στενόμυαλης ασάφειας, αφού τα Δημοτικά Θέατρα αντί να διοικούνται θεσμικά και λειτουργικά από το Υπουργείο Πολιτισμού, διοικούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών. Κάτω από ένα νομοθετικό πλαίσιο που τσακίζει νεύρα, προοπτικές ανάπτυξης, καλλιτεχνικό προγραμματισμό... και θεωρώ περιττό, αλλά θα το αναφέρω, το πνίξιμο του όποιου καλλιτεχνικού ονείρου.
Χρόνια ολόκληρα μιλούν πολλοί χωρίς να γνωρίζουν για τον Θεσμό των ΔΗΠΕΘΕ. Εκφέρουν ανόητες γνώμες υποτιμώντας την προσφορά τους. Έχω σαφή και ξεκάθαρη γνώμη για το τι φταίει και μια υπόθεση πολιτισμού, που θα χάριζε άλλη ανάσα στον τόπο, ασφυκτιά και μαραζώνει. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες όμως, γιατί το φεϊσμπουκ δεν είναι ο χώρος ο κατάλληλος.
Αυτή η Άνοιξη μπορεί να σηματοδοτήσει ένα καινούριο ξεκίνημα για τα Δημοτικά Περιφερειακά μας θέατρα.
Καλή επιτυχία σε όλους τους καινούριους Καλλιτεχνικούς Διευθυντές τους.
Πολλές ευχές για τις Κυρίες του θεσμού.
Και, προ πάντων καλή συνεργασία για να ανατρέψουν τα δύσκολα της Δημόσιας Διοίκησης, όπου οι νόμοι βάζουν τρικλοποδιές ο ένας στον άλλο, με τις ασάφειες στην ερμηνεία τους. Τη στενομυαλιά, όπου υπάρχει, των περίφημων Επιτρόπων, ευτυχώς ανάμεσά τους λειτουργούν και αληθινά φωτισμένοι και καλλιεργημένοι άνθρωποι πρώτα κι εν συνεχεία Επίτροποι, που κατανοούν και διευκολύνουν.
Αυτή η Άνοιξη ίσως είναι μια μεγάλη ευκαιρία. Καλή δύναμη για καλή δουλειά και για το καινούριο!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.