ΟΙ ΗΜΙΤΑΣΙΟΝ 'ΣΤΑΡ'

ΟΙ ΗΜΙΤΑΣΙΟΝ 'ΣΤΑΡ'


4.0/5 κατάταξη (5 ψήφοι)

Είμαι πολύ τυχερή. Έζησα στο ίδιο τετραγωνικό μέτρο, με μυθικά πλάσματα. Τα άγγιξα. Μίλησα μαζί τους.

Αγάπησα τον Χατζιδάκι στο Σούνιο και στη Ρηγίλλης, τον Γκάσμαν στη Φλωρεντία, την Μελίνα στη Δραπετσώνα, τον Μίκη στην Ιπποκράτους, τον Κουν στο υπόγειο, τον Φελίνι στην Τσινετσιτά, τον Τσιτσάνη στην Καισαριανή, τον Χορν στην Βασ. Γεωργίου, τον Τσαρούχη στο Μαρούσι, τον Τονιάτσι, την Βερτμίλερ και τον Σόρντι στη Ρώμη.. και άλλους πολλούς αυτού του διαμετρήματος..
Κανονικοί άνθρωποι, με σεβασμό στον συνομιλητή τους (όσο νέος κι αν ήταν αυτός), χαλαροί, αληθινά ευγενείς.

Είμαι όμως και πολύ άτυχη, γιατί τώρα ζω και τους ημιτασιόν. Στην διεστραμμένη εποχή, στην οποία κωλύομαι να εγκλιματιστώ, οι περισσότεροι "σταρ", είναι αγχωμένα, σαλταρισμένα πλάσματα, που δεν τους φτάνει η μέρα για το κυνήγι της δημοσιότητας.
Αγενείς, κακότροποι, υπερόπτες, φοβισμένοι, διπρόσωποι.

Ο Γκάσμαν μου είχε πει, πως όταν πεθάνει, θέλει να γράψουν στον τάφο του: "Εδώ είναι κάποιος που νόμιζε ότι ήταν το κέντρο του κόσμου". Δεν ξέρω αν το πίστευε αλήθεια αυτό, κατάφερνε πάντως, ν' αντιμετωπίζει τους άλλους, σαν να ήταν αυτοί, το κέντρο του κόσμου.

Τώρα περισσεύουν αλαζονεία, έπαρση, εγωκεντρισμός, ίντριγκα, ναρκισσισμός και επιβεβαιώνεται η άποψη του Λώρενς Ολίβιε, ότι "κάποτε υπήρχαν ηθοποιοί που προσπαθούσαν να γίνουν σταρ. Tώρα υπάρχουν σταρ που προσπαθούν να γίνουν ηθοποιοί". (Αυτό ισχύει και για τις άλλες ειδικότητες, μουσικούς, σκηνοθέτες, τραγουδιστές).

Άλλη εικόνα σε κοινό, άλλη σε συνεργάτες. Πρώτα το σταριλίκι, πολύ μετά η τέχνη τους.
Λογικό θα μου πεις. Όταν δεν μπορείς να αποτυπωθείς με το έργο σου, προκαλείς με ιδιοτροπίες, υστερία και βοναπαρτισμό.

REAL NEWS 15.5.2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.