POWER OF... STOP

POWER OF... STOP


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Αν αναρωτιέστε τι μπορεί να σημαίνει στην πράξη, "ανθρωπιστικός εθνικισμός", σε μια χώρα που εδώ και χρόνια έρχεται πρώτη στην καταπάτηση της ελευθερίας του λόγου, ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου της Τουρκίας Nejat Birecik, "κόβοντας", πριν από καιρό, Σαίξπηρ, Τσέχοφ, Μπρεχτ, Ντάριο Φο κ.α, έδινε την απάντηση:
«Ως ανθρωπιστές εθνικιστές της πατρίδας, ανοίγουμε τα κρατικά θέατρα με εθνικά έργα, έτσι ώστε να συνεισφέρουμε στην ακεραιότητα και στην ενότητα της, ενισχύοντας το εθνικό και πνευματικό αίσθημα».
Υπενθυμίζω πως δεν πάει πολύς καιρός που απαγορεύτηκε από την αστυνομία του Kadikoy και η θεατρική παράσταση «Sadece diktatör» («Απλώς δικτάτωρ»), ενώ μόλις πέρσι, δάσκαλοι νηπιαγωγείου, υποχρέωσαν παιδάκια να παίξουν σε παράσταση, που αναπαριστούσε το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου!
Στη γείτονα, όσοι ηθοποιοί και σκηνοθέτες, μιλούν εναντίον του Ερντογάν, απολύονται. Το επιβεβαίωσε και ο διάσημος ηθοποιός Orhan Aydın. Απαιτήθηκε επισήμως -είπε- από τους διευθυντές των κρατικών θεάτρων.
Στη χώρα, όπου (σύμφωνα με στατιστικές) το 80% των πολιτών, δεν ξέρει τι είναι θέατρο, ενώ μόνο το 6% έχει πάει μία φορά στη ζωή του, η κυβέρνηση επιδιώκει μέσω αυτού του μαγικού εργαλείου, (αλλά και τηλεόρασης, κινηματογράφου, ακόμη και αθλητισμού) να "ξαναγράψει" την Ιστορία, από τη δική της σκοπιά. Από παντού, ύπουλα το παλεύει.
Πχ στο "Vatanim sensin", στην τουρκική σειρά που σπάει ταμεία σε 50 χώρες, Τούρκος βασανίζεται από βάρβαρους Έλληνες, που τελικά τον στέλνουν με την οικογένειά του, στη αγχόνη(!)
Μήπως επιτέλους, να κάνουμε το ελάχιστο, ως απάντηση;
Να τελειώνουμε άμεσα, με την αποχαυνωμένη κατανάλωση των ηλίθιων τηλεσκουπιδιών τους;

 

REAL NEWS 13/5/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.