...RWF ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ

...RWF ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Στην αρχή μου άρεσαν οι τίτλοι των ταινιών του: "Η αγάπη είναι πιο κρύα από τον θάνατο", "Οι θεοί της πανούκλας", "Η Μάνα Κιούστερς ανεβαίνει στον ουρανό", "Το μόνο που θέλω είναι να με αγαπάτε", "Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ".
Μετά μου άρεσε, που αυτός ο ρομαντικός αναρχικός, ανακάλυψε ένα μαγικό τρόπο να κάνει συναρπαστικές ταινίες, τις ανοιχτές πληγές της μεταπολεμικής πατρίδας του .

Να "μιλήσει" για την ηθική κατάπτωση της Γερμανίας, για βία, ναρκωτικά, ομοφυλοφιλία, προδοσία για ζωή στο περιθώριο.
Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ. Θεατρικός συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός, παραγωγός, οπερατέρ, συνθέτης, μοντέρ και σκηνογράφος. Ριζοσπάστης, επαναστάτης, ποιητής, πρωτοπόρος, αδιανόητα μοντέρνος!
Πέθανε από υπερβολική δόση κοκαΐνης και υπνωτικών χαπιών, 10 Ιουνίου, του 1982, μόλις 37 χρόνων, στο Μόναχο. Δίπλα του βρέθηκε το σενάριο για τη Ρόζα Λούξεμπουργκ. Σκεφτόταν τη Ρόμι Σνάιντερ γι αυτό..
Κατόρθωσε σε 13 χρόνια, να δημιουργήσει 41 ταινίες μεγάλου μήκους, 3 μικρού μήκους και 3 τηλεοπτικές σειρές
«Κάθε σκηνοθέτης ασχολείται με ένα και μόνο θέμα και γυρίζει την ίδια ταινία ξανά και ξανά», έλεγε.
«Το δικό μου θέμα είναι η εκμετάλλευση των συναισθημάτων, όποιος κι αν είναι ο δυνάστης. Δεν τελειώνει ποτέ η εκμετάλλευση. Είτε πρόκειται για το κράτος, είτε πρόκειται για ζευγάρι. Ο ένας άνθρωπος μπορεί να καταστρέψει τον άλλο».
Τ' απεικόνισε όλα αυτά με ωμότητα αλλά και ευαισθησία και κυρίως έδειξε τι συμβαίνει όταν μια κοινωνία βυθισμένη στην παρακμή και τη στενοκεφαλιά, δαιμονοποιεί όσoυς ξεφεύγουν από τους κανόνες και τα συστήματά της.
Θα τον αγαπάω πάντα, γιατί δεν μου είπε ποτέ ψέμματα.

REAL NEWS 10/6/1018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.