ΤΥΦΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;

ΤΥΦΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;


5.0/5 rating 1 vote

Δύο απλοί άνθρωποι, που φροντίζουν τον κήπο, φτιάχνουν ωραίες τάρτες από βατόμουρα και διαβάζουν την Αγία Γραφή, πηγαίνουν στη έρημο της Αριζόνα να φυλάνε τα σύνορα. « Είναι γείτονες του πλανήτη Γη, που παρακολουθούν άλλους γείτονες και στοχάζονται για τα σύνορα ». Ποιοι είναι αυτοί οι γείτονες άραγε, ποια σύνορα τους χωρίζουν και ποιος τελικά είναι ο πραγματικός εχθρός που απειλεί την ευτυχία τους;
Ο Χουάν Κάρλος Ρούμπιο, στο έργο « Αριζόνα » που θα παρουσιαστεί σε σκηνοθεσία Βασίλη Σκαρμούτσου, μετάφραση Μαρίας Χατζηεμμανουήλ, σκηνικά- κοστούμια Κατερίνας Χατζοπούλου από το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης, όπου παίζουμε με τον Στράτο Σωπώλη, μεταφέρει στην άγονη Αριζόνα την Μάργκαρετ και τον Τζωρτζ, δυο πλάσματα που θα μπορούσαν να είναι γείτονές μας ή κι εμείς, και τους μεταμορφώνει σχεδόν σε μπεκετικά πρόσωπα , καταγράφοντας την παράνοια που γεννά τον ρατσισμό και αναρωτιέται για τη μοίρα ενός πολιτισμού, που δεν μπορεί να δει την αλήθεια.
Με μαύρο χιούμορ , σαρκαστική διάθεση αλλά και βαθιά συμπόνια, συνθέτει ένα κωμικοτραγικό τραγούδι σε ρυθμούς που όλοι τελικά κάπου κάποτε, έχουμε ακούσει … Ακόμα κι αν δεν έχουμε βρεθεί σε καμιά Αριζόνα.
H παράσταση θα παιχτεί την Αθήνα, στο πλαίσιο του Bob Festival, στο Bios, στις 30/5 και στις 2/6.

Real news 13/5/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.