ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

homebig: ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ
afisa: ΨΗΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

 • Σύνοψη

  To Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του, ένα από τα εμβληματικότερα θεατρικά κείμενα του εικοστού αιώνα, το έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ψηλά από τη γέφυρα».
  Η παράσταση θα παρουσιάζεται από τις 15 Φεβρουαρίου, στην Κεντρική Σκηνή, με τον Γιώργο Κιμούλη, μέσα από τη διεισδυτική ματιά της Νικαίτης Κοντούρη. Oι δυο τους συνυπογράφουν και τη μετάφραση του έργου.

  Ο Αμερικανός συγγραφέας, με αφορμή ένα πραγματικό γεγονός, στήνει ένα σχεδόν αστυνομικής ροής δράμα, άμεσα επηρεασμένο ως προς τη δομή του από την αρχαία ελληνική τραγωδία. Το έργο ανέβηκε για πρώτη φορά ως μονόπρακτο στο Θέατρο Coronet του Μπρόντγουέι τον Σεπτέμβριο του 1955. Ο Μίλλερ το ξαναδούλεψε δίνοντάς του δίπρακτη μορφή για τον Πίτερ Μπρουκ που ανέβασε το έργο στο Γουέστ Εντ στο Λονδίνο (1956).

  Είδος: Δράμα

  Πότε

  Πρεμιέρα: Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 20:00
  Τετάρτη: 20:00
  Πέμπτη: 20:00
  Παρασκευή: 20:00
  Σάββατο: 20:00
  Κυριακή: 20:00
  Τελευταία παράσταση: Κυριακή, 27 Μαΐου 2018

  Πού

  Εισιτήρια

  Τιμή εισιτηρίου: 10-22ε

  Κριτική Κοινού

  4.3/5 κατάταξη (3 ψήφοι)
 • Αμερική, Μπρούκλιν, δεκαετία του ’50. Ενας Ιταλός μετανάστης, ο Έντι Καρμπόνε εργάζεται σκληρά στο λιμάνι για να συντηρήσει τη σύζυγό του Μπέατρις και την ανιψιά της Κάθριν, την οποία μεγαλώνουν σαν δικό τους παιδί. Η άφιξη Ιταλών συγγενών της Μπέατρις, που μπήκαν παράνομα στη χώρα αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον
  και φιλοξενούνται στο σπίτι τους ανατρέπει την ισορροπία της οικογένειας. Η Κάθριν ερωτεύεται τον Ροντόλφο, τον νεαρό ξάδελφο της Μπέατρις, ξυπνώντας στη ψυχή του Έντι μια καταστροφική ζήλια, που τον ωθεί σε ακραίες συμπεριφορές.

 • Συντελεστές

  Συγγραφέας: MILLER ARTHUR
  Σκηνοθέτης: ΚΟΝΤΟΥΡΗ ΝΙΚΑΙΤΗ
  Βοηθός Σκηνοθέτη: ΓΡΙΒΑ ΘΑΛΕΙΑ
  Κοστούμια: ΠΑΤΣΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

  Διασκευή: ΚΟΝΤΟΥΡΗ ΝΙΚΑΙΤΗ
  Βίντεο: ΖΩΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  Μουσικός επί σκηνής: ΚΑΛΚΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (κλαρινέτο)

 • Buzz Παράστασης

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.