• BUZZ
  • Άρθρο
  • Ο ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ"
Ο ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ

Ο ΝΙΚΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ "ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ"


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Κυριακή, 01/09/2019 21:08
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Άρθρο

Ο εαυτός και η αγάπη στοιχειώνουν το έργο του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν "Σκηνές από ένα γάμο", που ξεκινάει στο θέατρο ΣΗΜΕΙΟ.
Ο Γιόχαν και η Μαριάν είναι δυο υπάρξεις επίμονες, δυσπροσάρμοστες, αλλά ταυτόχρονα εμμονικές, που αδυνατούν να αλλάξουν τον εαυτό τους, απελπίζονται όταν διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να καταστούν αυτό που φαντάζονται, και αργούν να αντιληφθούν ότι ο δεσμός που τους κρατά συνδεδεμένους -και θα αντέξει όσο ζουν- είναι η ακατάβλητη, δύσκολη, αναπόφευκτη, αντιφατική αγάπη..
Στην παράσταση παρουσιάζουμε τις διακυμάνσεις του βίου τους, με την καθαρότητα ενός λόγου που εκφέρεται -θαρρείς- στη ρωγμή του κρυστάλλου: κόβει ακριβώς στο σημείο όπου διαρρηγνύεται.
Υπόρρητη ειρωνεία, απροκάλυπτη βία, αναπάντεχος φόβος, δύσκολη χαρά και ανακουφιστική δειλία, αποκαλύπτονται επί σκηνής, ως παραφράσεις της ανθρώπινης ανάγκης να ζήσει κανείς με αγάπη.
Η ιστορία ενός γάμου είναι η ιστορία της ανθρώπινης ανάγκης για αγάπη.
Η παράσταση εκτυλίσσεται φαινομενικά ως μια «χρονογραμμή» που παρακολουθεί τη βιογραφία μιας σχέσης, από την πλασματική ασφάλεια του γάμου, στην απιστία, τον χωρισμό, την αυτονόμηση και την επανασύνδεση...
Οι «Σκηνές από ένα γάμο» παρότι μοιάζουν με μια ελεγεία για το ανέφικτο της συμπόρευσης του ζευγαριού, καταλήγουν -με τόνο σιωπηλά ραψωδικό- να υπερασπίζονται την αντοχή της αγάπης.

Παίζουν:
Ιωάννα Μακρή, Πέρης Μιχαηλίδης, Κατερίνα Παρισσινού, Λευτέρης Παπακώστας

 

Νίκος Διαμαντής
Καλλιιτεχνικός Διευθυντής Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.