ΓΥΜΝΕΣ ΣΤΟ CENTRAL PARK

ΓΥΜΝΕΣ ΣΤΟ CENTRAL PARK


2.5/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Μια ομάδα γυναικών, μέλη του Outdoor Co-Ed Topless Pulp Fiction Appreciation Societ, με αφορμή την επέτειο του Σαίξπηρ αλλά και ως δήλωση υπέρ του γυμνού σώματος, ερμήνευσαν χωρίς ρούχα την ΤΡΙΚΥΜΙΑ και μάλιστα στο Central Park της Νέας Υόρκης.

Ο στόχος τους ήταν να τιμήσουν αφενός το μεγάλο βάρδο, μιας και φέτος συμπληρώνονται 400 χρόνια από το θάνατό του, αλλά και να υπερασπιστούν το γυμνό γυναικείο σώμα, όπως υποστηρίζει η ομάδα.

Για έξι χρόνια, τα μέλη της συγκεντρώνονται σε δημοσίους χώρους τόπλες (πράγμα που επιτρέπεται σύμφωνα με το νόμο της Νέα Υόρκης), διαβάζοντας βιβλία και διοργανώνοντας πικνίκ, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο τη σωματική ελευθερία.

Η ΤΡΙΚΥΜΙΑ είναι η πρώτη τους θεατρική παραγωγή. Το καστ αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες, που είτε εμφανίζονται γυμνές εξαρχής, είτε απεκδύονται τα κοστούμια κατά τη διάρκεια της παράστασης.

Οι αντιδράσεις των θεατών υπήρξαν θερμές, όπως δήλωσε ο Charles Ardai, ο παραγωγός του τολμηρού εγχειρήματος. Ακόμα κι αυτοί που στη αρχή αισθάνονταν άβολα, γρήγορα εξοικειώθηκαν. Μάλιστα πριν από την παράσταση αρκετοί έβγαλαν τις μπλούζες, ως ένδειξη αλληλεγγύης στις ιδέες της ομάδας.

Ο λόγος που επέλεξαν το συγκριμένο έργο, είναι επειδή οι ήρωες του πασχίζουν για την ελευθερία τους και αναζητούν την πραγματική τους ταυτότητα, πέρα από κοινωνικές συμβάσεις και στεγανά, όπως λέει η σκηνοθέτις τους, πράγμα που συνάδει με τις αναζητήσεις της ομάδας.

Χρησιμοποιούν το γυμνό ως ιδέα και δεν αποσκοπούν απλώς στο να κάνουν μια παράσταση με γυμνές ηθοποιούς. Γι’ αυτό κι έπρεπε να δουλέψουν σκληρά, ώστε τα γυμνά σώματα να μην σοκάρουν, αλλά να αντιμετωπίζονται ως κάτι εντελώς φυσιολογικό, όπως και είναι.

Η παράσταση έγινε στο Summit Rock, το υψηλότερο σημείο του πάρκου, που διαθέτει μια φυσική σκηνή. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που μια «γυμνή» παράσταση λαμβάνει χώρα εκεί, έχουν προηγηθεί κι άλλες παρόμοιου ύφους, μιας και η πόλη της Νέας Υόρκης επιτρέπει ανάλογα θεάματα, αν οι διοργανωτές τους πείσουν τις αρχές ότι ο στόχος τους δεν είναι η διασκέδαση.

Βέβαια μετά το τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί οφείλουν να συμμορφωθούν με τον κώδικα περί δημοσίας αιδούς και να ξαναφορέσουν τα ρούχα τους!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.