ΨΕΥΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΗ

ΨΕΥΤΗ ΛΑΥΡΕΝΤΗ


5.0/5 rating 1 vote

Την πρώτη φορά που μιλήσαμε, πρι από πολλά χρόνια, στο πλαίσιο μιας τηλεοπτικής συνέντευξης, είπα μέσα μου: "Θεέ μου πόσο στρυφνό πλάσμα!! Ας τελειώνω μαζί του το συντομότερο". Απαντούσε σχεδόν μονολεκτικά στις ερωτήσεις μου και δε χαμογελούσε. Είχε μονίμως κατσουφιασμενο ύφος. Μια ώρα μετά, στο τέλος της εκπομπής, αποχωριστηκαμε με θερμή αγκαλιά και γέλια.
Ο Λαυρέντης ήταν πάντα ένα παιδί. Ένα παιδί που δεν άντεχε το μαρτύριο, να το σταματούν οι μεγάλοι από τα παιχνίδια του, (τη μουσική και τα τραγούδια), για να το σύρουν σε μια κοινωνική υποχρέωση (να δώσει δηλαδή μια συνέντευξη).
Νομίζω πως διεκδικώ αυτή τη σημαντική νίκη του γέλιου του, (έχει γελάσει όσο ποτέ στη ζωή του), στις εκπομπές μου. Όταν τον ...παρίστανε ο Ζουγανέλης, όταν του έκανε πλάκες ο Παπακωνσταντίνου κι η Ράντου, όταν αποκάλυπτε φορά παρτίδα τις αδυναμίες του ο Μπουλάς, όταν τον τσίγκλαγαν ο Βαρδής, ο Μιτζέλος και ο Κροκιδης. Τον θυμάμαι να πνίγεται από τα γέλια, όταν σε μια εκπομπή μας, ο Μητροπάνος σηκώνεται ξαφνικά και τον μιμείται ακριβώς, όπως κοιτάει τον κόσμο ...άγρια από τη σκηνή, ενώ τραγουδάει.
Τον θυμάμαι σ' ένα ταξίδι στις Βρυξέλλες, να έχουμε δραπετεύσει από τους υπόλοιπους, για να τσακίσουμε με την ησυχία μας όσα μύδια και τηγανιτές πατάτες θέλαμε. Τον είδα τέλη Ιουνίου, στη Δραπετσώνα, σε μια συναυλία για τον Πάνο Τζαβέλα, τον δάσκαλο του. Μιλήσαμε για ώρα. Μου φάνηκε λίγο μελαγχολικός. Είπαμε για τις εκλογές. Βγάλαμε φωτογραφίες. Φεύγοντας εμείς με τα πόδια κι εκείνος με το αυτοκίνητο, εκεί στην ανηφόρα, μου κορνάρισε πανηγυρικά, φωνάζοντας το αγαπημένο μας σύνθημα: "Προσεχώς καλύτερα!"
Ψεύτη Λαυρέντη...

Real news 15/9/2019


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.