• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ!

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΑΓΩΝΑ!


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Καλή χρονιά σε όλους και πιο πολύ στους Έλληνες και ξένους μετανάστες και στους πρόσφυγες, που ήρθαν κυνηγημένοι στην χώρα μας.
Στους πρώτους, γιατί οι όροι ζωής, μόρφωσης και δουλειάς τους, συνεχώς χειροτερεύουν, δείχνοντας ότι παντού το σημερινό σύστημα, είναι αποκρουστικό, βάρβαρο και άδικο.
Στους δεύτερους, γιατί ζουν φυλακισμένοι σε «Μόριες», που αντί να κλείσουν και να προωθούνται οι άνθρωποι, σε ανοιχτές, ανθρώπινες δομές φιλοξενίας, «εμπλουτίζονται» με φυλακές-μεγαθήρια στα νησιά, χωρητικότητας 20.000 ανθρώπων, επεκτείνοντας τον εγκλωβισμό.
Είμαι δίπλα σε όλους εκείνους, που δεν διαχωρίζουν τους εργάτες, με βάση την προέλευση τους και αντιλαμβάνονται ότι αυτοί που καλλιεργούν το μίσος μεταξύ εργατών διαφορετικής εθνικότητας, έχουν μοναδικό στόχο να μείνουν στο απυρόβλητο τα συμφέροντα των αστικών τάξεων, αλλά και ο κοσμοπολιτισμός του μεγάλου κεφαλαίου και των πολιτικών εκπροσώπων του.
Ας έχουμε υπ΄ όψιν μας ότι μια ιδιαίτερα επικίνδυνη εξέλιξη, σηματοδοτούν τα μέτρα έντασης της καταστολής ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες , με τη δημιουργία αυτού του νέου «μεικτού» σώματος καταστολής, (με συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων), που αναλαμβάνει τη διαχείριση του Μεταναστευτικού - Προσφυγικού, ξεκινώντας από τη φύλαξη των συνόρων και φτάνοντας μέχρι την ... επιτήρηση της «εσωτερικής ασφάλειας».
Ρατσισμός, εθνικισμός και φασισμός όμως, δεν αντιμετωπίζονται με αυταπάτες. Τροφοδοτούνται από την ίδια πολιτική, που χειροτερεύει τους όρους της ζωής και της δουλειάς όλων μας.
Μετανάστες και πρόσφυγες, είναι καιρός να αγωνιστούν μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους, για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, για δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Αθλητισμό και Πολιτισμό, για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας και των ναζιστικών, φασιστικών ομάδων και οργανώσεων.
Για την ανατροπή της εκμετάλλευσης τη φτώχειας, των πολέμων και της προσφυγιάς.
Και τότε, ναι, θα ισχύει για όλους μας η ευχή για μια «καλή χρονιά».


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.