• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ


5.0/5 rating 1 vote

Χρόνια τώρα, ζούμε το διεθνές ρεσιτάλ κλαυθμών και οδυρμών, κυβερνήσεων, οργανισμών και συμμαχιών, για περιβαλλοντικές καταστροφές, κινδύνους βιοποικιλότητας, της άγριας πανίδας και χλωρίδας, ληστρικής εκμετάλλευσης των τροπικών κυρίως δασών, ερημοποίηση από πλημμύρες, ρύπους των απορριμμάτων, αλλαγές στις χρήσεις γης κ.λ.π.
Την ίδια στιγμή βέβαια, όλοι αυτοί οι ευαίσθητοι, "αξιοποιούν" συμφεροντολογικά, τις καταστροφές. Ανάμεσα στην προηγούμενη και στην πρόσφατη επέτειο της Παγκόσμιας Μέρας Περιβάλλοντος, μεσολαβούν: Νεκροί από φωτιές και πλημμύρες, συνεχιζόμενη αποψίλωση δασών, θαλάσσια ρύπανση στον Σαρωνικό, πολυήμερη διακοπή ύδρευσης στη Θεσσαλονίκη, καταστροφές στην Εύβοια και... και...
Παρά τους εορτασμούς, το περιβάλλον αποτελεί για τους μεγαλοκαρχαρίες, δεξαμενή ανεξέλεγκτης άντλησης πρώτων υλών, απόρριψης αποβλήτων τους, έναν ανεξάντλητα (;) κερδοφόρο τομέα επενδύσεων.
Ο -χονδροειδώς κακοπαιγμένος- οδυρμός ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, για την καταστροφή στον Αμαζόνιο και την κλιματική κρίση, προκαλεί θυμηδία, αφού και οι δυο έχουν βαρύτατες ευθύνες για μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές που κόστισαν ανθρώπινες ζωές, όπως στο Μάτι, την Πελοπόννησο ή την Εύβοια, όπου φέτος 25.000 στρέμματα δασικής γης, προστέθηκαν στα 12.000 που κάηκαν πέρσι. Το ίδιο ισχύει και για τις πλημμύρες σε Μάνδρα, Κρήτη, κ.α αλλά και για την προσχεδιασμένη εγκατάλειψη του Πάρκου Τρίτση, με προφανή στόχευση να παραδοθεί σε μεγαλοεπιχειρηματίες.
Όσο για την "ευαισθησία" της κυβέρνησης Μακρόν, δεν αφορά στην προστασία των οικοσυστημάτων του Αμαζονίου, ούτε στον κακό Μπολσονάρο.
Αφορά στην ενεργοποίηση της συμφωνίας Ε.Ε. – Mercosur, με την οποία τα Γαλλικά μονοπώλια διεκδικούν μεγάλα κέρδη.
Κάλπικη επίσης, είναι και η «ευαισθησία» των κυβερνήσεων των G7. Μόνο η εκμετάλλευση του Αμαζονίου, τους καίει.
Είπαμε, αγαπάμε το θέατρο παραλόγου, αλλά το προτιμάμε αυθεντικό.
Από Μπέκετ και Ιονέσκο.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.