• BUZZ
  • Αποκλειστικό
  • O XΑΡΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ 'ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ' ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ
O XΑΡΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ 'ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ' ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ

O XΑΡΗΣ ΤΖΩΡΤΖΑΚΗΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΙ ΣΤΟΝ 'ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ' ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΒΔΕΛΙΩΔΗ


5.0/5 κατάταξη (3 ψήφοι)

Ο ταλαντούχος ηθοποιός θα υποδυθεί τον δημοφιλέστατο λαϊκό ήρωα, στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά.

- Φέτος θα πρωταγωνιστήσεις στον «Καραγκιόζη» που ετοιμάζει ο Δήμος Αβδελιώδης για το Δημοτικό θέατρο του Πειραιά, σε συμπαραγωγή με τον Γιώργο Λυκιαρδόπουλο. Τι είναι για σένα ο Καραγκιόζης;
Είναι ένα παραμύθι που ξυπνάει παιδικές μνήμες. Για μένα είναι πολλά πράγματα, είναι ακόμα και η χειροτεχνία που έκανα στο δημοτικό σχολείο. Ανοίγει ένα σεντούκι από όπου μπορείς να αντλήσεις πολλές μνήμες και βιώματα.
Η αλήθεια είναι ότι ο κύριος Αβδελιώδης θέλει να δημιουργήσει ένα αρχέτυπο ανθρώπου που πεινάει, διψάει και κρυώνει, επομένως θα αποκτήσει μια διαφορετική διάσταση. Πιστεύω ότι η παράσταση θα απέχει από την αισθητική του φολκλόρ. Με ιντριγκάρει πολύ και ο συγκεκριμένος ήρωας, αλλά και το γεγονός ότι δεν έχω κάνει ξανά παιδικό θέατρο. Ακόμα και το πρωινό ξύπνημα είναι μια πρόκληση (γέλια).

- Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με τον Δήμο Αβδελιώδη;
Δεν τον ήξερα προσωπικά, γνώριζα όμως τη δουλειά του και την θαύμαζα. Όταν με πήρε τηλέφωνο και συναντηθήκαμε, είδα έναν άνθρωπο βαθιά ευαίσθητο. Αυτό με κέρδισε από την πρώτη στιγμή και χαίρομαι ιδιαίτερα για αυτή την συνεργασία. Έχει μια παρουσία δασκάλου, που εγώ αναζητώ, συν του ότι έχει μεγάλη αγάπη και μεράκι και ψάχνει αυτό που έχει ουσιαστικά ανάγκη το θέατρο: τη συγκίνηση, δηλαδή αυτό που όλοι χρόνια προσπαθούσαν να αποφύγουν. Ίσως έχει έρθει ο καιρός να την επαναφέρουμε και να αφήσουμε πίσω την αποδόμηση, που μερικές φορές απονοηματοποιεί τα πάντα.

- Τι θα δούμε στην παράσταση;
Είναι μια ιστορία που έχει γράψει ο κύριος Αβδελιώδης, βασισμένος σε γνωστά μοτίβα του θεάτρου σκιών. Θα παίξουμε με μάσκες, πολύ χορό και τραγούδι. Και βέβαια θα υπάρχουν οι κλασικοί ήρωες του Καραγκιόζη: ο Χατζηαβάτης, ο Μεγαλέξανδρος, ο Δράκος, η Αγλαΐα. Ακόμα όμως δεν ξέρω περισσότερα.

- Έχεις κοινά στοιχεία με τον Καραγκιόζη;
Νομίζω ότι είμαι κι εγώ Καραγκιόζης, γιατί δεν γίνεται αλλιώς να επιβιώσεις σε αυτόν τον κόσμο. Ο Καραγκιόζης έχει πολλά πλαίσια ερμηνείας, είναι αυτός που προσαρμόζεται με την κακή έννοια προκειμένου να ζήσει, αλλά υπάρχει κακή έννοια άραγε όταν μιλάμε για την επιβίωση; Είναι ένα σύμβολο με πολλές διαστάσεις και πιστεύω ότι όλοι βρίσκουμε ένα κομμάτι μας σε αυτόν.

- Τι άλλο θα κάνεις τον χειμώνα;
Θα είμαι στην παράσταση του Γιώργου Κιμούλη, που θα ανεβάσει το «Τerror», ένα σύγχρονο γερμανικό έργο που έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες και παίζεται στην Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία. Αφορά στην ιστορία ενός πιλότου που καταρρίπτει με δική του πρωτοβουλία ένα επιβατικό αεροπλάνο, όπου έχει γίνει αεροπειρατεία και απειλεί το στάδιο του Μονάχου. Στην παράσταση, που θα παιχτεί στο Θέατρο Άλμα από Οκτώβριο μέχρι Πάσχα, παρακολουθούμε τη δίκη του, όπου κρίνεται αν τελικά είναι αθώος ή ένοχος. Μετά το Πάσχα θα είμαι στον «Ηλίθιο» του Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Νίκου Διαμαντή, που επίσης θα ανέβει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Φωτογραφία: Ανδρέας Σιμόπουλος / FOSPHOTOS


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.