• BUZZ
  • Νέα
  • ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10/01/20
ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10/01/20

ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ: ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ 10/01/20


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 08/01/2020 19:16
  • Συντάκτης: Onlytheater
  • Κατηγορία: Νέα

Δεν σταματά να χτυπά το τηλέφωνο στο ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟ. Τι κι αν η παράσταση ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΤΟΥΜΠΑ ολοκλήρωσε με επιτυχία τη 2η θεατρική χρονιά στις 28 Δεκεμβρίου. Οι θεατρόφιλοι που δεν πρόλαβαν να την παρακολουθήσουν, την χρονιά που μόλις αφήσαμε πίσω, συνεχίζουν να τηλεφωνούν στο θέατρο και να ζητούν παράταση των παραστάσεων. Το ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΘΕΑΤΡΟ, ανταποκρινόμενο στα πολλά αιτήματα εξέδωσε Δελτίο Τύπου με το οποίο ενημερώνει πως η παράσταση θα επαναληφθεί εκτάκτως την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020.

 

Δελτίο Τύπου

Κατόπιν αυξημένης ζήτησης και πολλών αιτημάτων του θεατρόφιλου κοινού η παράσταση "Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα" θα επαναληφθεί εκτάκτως αυτή την Παρασκευή 10/1 στις 21:00!

Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και συνοδοιπόρους του θεάτρου Από Κοινού και ευχόμαστε Υγεία και Δύναμη για Καλή Καρποφορία των Αγώνων Μας!

 

''Το Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα''

του Παναγιώτη Μέντη

με την Ελένη Γερασιμίδου

2ος χρόνος επιτυχίας στο Από Κοινού Θέατρο

 

 Λίγα λόγια για το έργο
Όταν στην ιστορία σου, σαν έθνος, ράτσα, μονάδα, DNA, έχει γράψει η μετανάστευση, η φυγή, ο ξεριζωμός, τότε η ευχή, η λαχτάρα, ο αγώνας για ένα λιμάνι, ένα καταφύγιο, ένα κεραμίδι πάνω απ’ το κεφάλι σου, γίνεται συνειδητά ή ασυνείδητα το όνειρο και ο στόχος, χωρίς να νοιάζεσαι για το μάταιο ή το σκλάβωμα για την απόκτησή τους. Στην ιστορία που κρύβει το ''Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα'', τρεις γενιές καταθέτουν τις οικονομίες και την λαχτάρα για να κτιστεί. Πόλεμοι και ανακατατάξεις και ανταλλαγές πληθυσμών, θα φέρουν την πρώτη γενιά στις προσφυγικές γειτονιές της Θεσσαλονίκης. Τα σχέδια για μια καλύτερη ζωή θα οδηγήσουν τους απογόνους της στην κατάθεση κόπων και οικονομιών για να στηθεί ένα νοικοκυριό που θα τους δίνει την ασφάλεια μιας ιδιοκτησίας για τους ίδιους και τα παιδιά τους. Μα οι συνθήκες που φέρνει απροειδοποίητα η ζωή θα φέρνουν πάντα στο προσκήνιο την επανάληψη της φυγής. Θα κτιστεί το «Ανάκτορο» της λαχτάρας τους, μα δεν θα υπάρχει ποτέ ο χρόνος να το χαρούνε ξέγνοιαστοι. Να περπατήσουν στα δωμάτιά του, να απολαύσουν τη βεράντα του. Η τελευταία βασίλισσά του, η «Ελληνογερμανίδα» για τους περίοικους, κυρία Αγάπη, - που γράφτηκε για την Ελένη Γερασιμίδου -, με γέλιο και με κατανόηση ακόμα και μπροστά στα δύσκολα, μας ξεναγεί στο μικρό παλάτι της, ανοίγοντας πόρτες και παράθυρα στην ιστορία μιας πόλης και μια χώρας, που τι παράξενο, τα μυστικά τους κρύβονται μέσα στις κάμαρες και τα ντουλάπια ενός σπιτιού με όλα τα κομφόρ και την ηχώ μιας «μοναξιάς». Το ''Ανάκτορο στην Άνω Τούμπα'' είναι ο λαβύρινθος της ζωής της κυρίας Αγάπης, και καθώς ψάχνει την έξοδο, συνειδητοποιεί πως η ελευθερία της απαιτεί την κατεδάφισή του.

 

Συντελεστές
Συγγραφέας: Παναγιώτης Μέντης
Ερμηνεία: Ελένη Γερασιμίδου
Σκηνοθεσία: Αγγελική Ξένου
Εικαστική επιμέλεια: Κώστας Βελινόπουλος
Μουσική επιμέλεια: Αγγελική Ξένου
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Τοκμάκη
Φωτισμοί: Γιώργος Ζιώγαλας – Αγγελική Ξένου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Λυκουρέζος
Αφίσα: Ελένη Κανιώτη

 

Διάρκεια παράστασης: 55'

Γενική είσοδος: 10 €

Έκτακτη παράσταση: Παρασκευή 10/1/2020 στις 21:00


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.