• BUZZ
  • Νέα
  • ΗΓΚΛΕΤΟΝ. Ο ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ
ΗΓΚΛΕΤΟΝ. Ο ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ

ΗΓΚΛΕΤΟΝ. Ο ΚΡΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΡΡΟΗ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 18/09/2015 10:18
  • Κατηγορία: Νέα

Ο παγκοσμίου φήμης Βρετανός καθηγητής Θεωρίας της Λογοτεχνίας και Πολιτισμικών σπουδών, Τέρι Ήγκλετον, αναγορεύεται σήμερα στις 19.00, επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στο Βουλευτικό Ναυπλίου.

Το έργο του τιμωμένου θα παρουσιάσει η Αγγελική Σπυροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και θα ακολουθήσει ομιλία του με τίτλο «Η σημασία της τραγωδίας σήμερα».

Είσοδος ελεύθερη και ανοιχτή στο κοινό.

Ποιος είναι ο Τέρι Ήγκλετον

Επιφανής διανοούμενος, ιρλανδικής καταγωγής, έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία θεωρίας, κριτικής, λογοτεχνίας και θεάτρου, αρκετά από τα οποία έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και σε πολλές άλλες γλώσσες. Το βιβλίο του «Εισαγωγή στη θεωρία της λογοτεχνίας» συγκαταλέγεται στα πλέον διάσημα εγχειρίδια διεθνώς.

Ο Ήγκλετον είναι Εταίρος (Fellow) της Βρετανικής Ακαδημίας και δίδαξε επί δεκαετίες στα Πανεπιστήμια του Καίμπριτζ και της Οξφόρδης, όπου από το 1992 κατέλαβε την καθηγητική έδρα Thomas Warton στην αγγλική λογοτεχνία. Σήμερα είναι ομότιμος καθηγητής της Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ, Καθηγητής Θεωρίας του Πολιτισμού στο Εθνικό Πανεπιστήμιο της Ιρλανδίας και διακεκριμένος επισκέπτης καθηγητής Αγγλικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο του Νορτ Νταμ. Παράλληλα, ο Ήγκλετον αρθρογραφεί σε μεγάλες βρετανικές εφημερίδες και περιοδικά, όπως The Guardian, The Times Literary Supplement και London Review of Books.

Έχει ασχοληθεί και γράψει για σημαντικές μορφές και φαινόμενα της θεατρικής και λογοτεχνικής ιστορίας, από μια κοινωνικο-φιλοσοφική σκοπιά, έχει ασχοληθεί με τα πεδία της ηθικής φιλοσοφίας, της πολιτικής θεωρίας και της θεωρίας του μεταμοντερνισμού, εστιάζοντας σε καίρια ζητήματα του σύγχρονου πολιτισμού.

Ο Ήγκλετον θεωρείται ένας από τους πλέον αναγνωρισμένους κριτικούς διεθνώς και σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Independent, «είναι ο πανεπιστημιακός κριτικός με τη μεγαλύτερη επιρροή στη Βρετανία».


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.