• BUZZ
  • Νέα
  • ΕΦΥΓΕ Ο FRANK D. GILROY
ΕΦΥΓΕ Ο FRANK D. GILROY

ΕΦΥΓΕ Ο FRANK D. GILROY


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τρίτη, 15/09/2015 16:13
  • Κατηγορία: Νέα

Ο Gilroy μπήκε στο θέατρο το 1962 με το έργο" Who'll Save the Plowboy?" . Το 1964 απέσπασε βραβείο Tony για το «The Subject Was Roses», που έκανε πρεμιέρα στο Μπρόντγουεη με τους Jack Albertson, Irene Dailey and Martin Sheen. Πολλοί το συνέκριναν με το «Ταξίδι της μακριά μέρας μέσα στη νύχτα» του Ο’ Νηλ και η παράσταση γνώρισε τεράστια επιτυχία. Αργότερα ο ίδιος το μετέγραψε και σε σενάριο για το σινεμά. Η ταινία γυρίστηκε το 1968 με τους Albertson and Patricia Neal. Και οι δύο προτάθηκαν για Όσκαρ και μάλιστα ο Albertson το κέρδισε κιόλας.

Το 1967 διασκεύασε το μύθο του Ιππόλυτου και της Φαίδρας (That Summer, That Fall) με την Ειρήνη Παππά και τον Tyne Daly.

Ο Gilroy σπούδασε στη σχολή θεάτρου του Dartmouth και του Yale και εργάστηκε ως σεναριογράφος, αλλά και σκηνοθέτης στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση περίπου για 15 χρόνια. Η πιο διάσημη του ταινία ίσως είναι το «Desperate Characters» που γυρίστηκε το 1971 με την Shirley MacLaine , αλλά και «The Only Game in Town» με τους Elizabeth Taylor και Warren Beatty.

Έζησε για 62 χρόνια με την ίδια σύζυγο, τη συγγραφέα και γλύπτρια Ruth Dorothy Gaydos και απέκτησε τρεις γιους, που όλοι δουλεύουν στην κινηματογραφική βιομηχανία, και πέντε εγγόνια.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.