• BUZZ
  • Νέα
  • ΟΓΔΟΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 'ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ'
ΟΓΔΟΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 'ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ'

ΟΓΔΟΗ ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 'ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ'


1.0/5 rating 1 vote

  • Ημερομηνία: Παρασκευή, 18/09/2015 14:22
  • Κατηγορία: Νέα

Με αφορμή την συμπλήρωση δεκαπέντε ετών από την ξαφνική απώλεια της σκηνοθέτιδας, ηθοποιού και μεταφράστριας Ελευθερίας Σαπουντζή,ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ» διοργανώνει εκδήλωση στη μνήμη της.
Πρόκειται για ένα αστικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, το οποίο καθιερώνει τη βράβευση , κάθε δύο χρόνια, μιας νεαρής δημιουργού κάτω των 30 ετών, η οποία έχει διακριθεί στο χώρο της σκηνοθεσίας, ηθοποιίας ή μετάφρασης, τομείς με τους οποίους ασχολήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Ελευθερία.

Το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο 3000 ευρώ.

Η όγδοη βράβευση θα γίνει την
Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015 ,ώρα 7 μ.μ
Στο θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, Κεφαλληνίας 16

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ .

Καλωσορίζει ο ηθοποιός Δημήτρης Καταλειφός.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από την Ελευθερία και όλες τις έως σήμερα βραβευμένες καλλιτέχνιδες σε ώρα εργασίας. Τι μπορεί να τις συνδέει; Πόσο μπορεί να πυροδότησε το βραβείο αυτό τη σκέψη τους; Μια γιορτινή υπενθύμιση οτι η ζωτική, δημιουργική ενέργεια του ανθρώπου δεν χάνεται,αλλά μεταβιβάζεται και κινητοποιεί. Τη βραδιά κλείνει με ένα βραζιλιάνικο τραγούδι της η Κατερίνα Πολέμη.

Η απονομή του βραβείου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ Από την ηθοποιό Μπέτυ Αρβανίτη

Σκηνοθεσία
Αργυρώ Χιώτη

 

ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ"

Συγγενείς και φίλοι της Ελευθερίας Σαπουντζή ,που μας άφησε απροσδόκητα το Σεπτέμβριο του 2000, αποφασίσαμε να ιδρύσουμε στο όνομά της ένα μη κερδοσκοπικό Σωματείο με αποκλειστικό σκοπό την ανά διετία απονομή χρηματικού βραβείου ύψους 3000 ευρώ σε μία νέα καλλιτέχνιδα ( ηθοποιό, σκηνοθέτη ή μεταφράστρια), έως 30 ετών, της οποίας η πορεία και το ήθος να προοιωνίζουν μία περαιτέρω εξέλιξη που αξίζει να υποστηριχθεί.
Στο καταστατικό του Σωματείου προβλέπεται 5μελής επιτροπή, αποτελούμενη από επιφανή μέλη της καλλιτεχνικής κοινότητας που αλλάζουν ανά διετία και της οποίας αποκλειστική αρμοδιότητα είναι η επιλογή της καλλιτέχνιδας στην οποία θα απονεμηθεί το βραβείο.
Την επιλογή αυτή πρέπει να αναλαμβάνουν καλλιτέχνες που έχουν οι ίδιοι επιδείξει την δική του συνέπεια και ήθος, και που παρακολουθούν με αγάπη προσπάθειες των νέων.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.