• BUZZ
  • Νέα
  • ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΖΟΛΙΝΙ
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΖΟΛΙΝΙ

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΖΟΛΙΝΙ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

  • Ημερομηνία: Τετάρτη, 23/09/2015 12:27
  • Κατηγορία: Νέα

Το «Όταν ο Παζολίνι συνάντησε το αγόρι που του πρόσφερε το θάνατο» του Γιάννη Σολδάτου, «επιστρέφει» στο Studio Κυψέλης με «λίφτινγκ» στη διανομή που έφτιαξε  με μεράκι ο Γιώργος Λιβανός-ψυχή του Studio, σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής της δουλειάς! Το Onlytheater εξασφάλισε τις πρώτες φωτογραφίες από τη νέα «dream team» η οποία αποτελείται  από  τους Παύλο Ευαγγελόπουλο, Γιώργο Λιβανό,  Γιώτα Φωτοπούλου, Σοφία Μπεράτη, Μαρία Γούλα , Λίλη Τέγου, Στέθη Σκύλαρη, Ιουλία Φάλια, Βασίλης Μοσχονάς, Ξένια Γεροβασίλη, Κωνσταντίνος Τσιωμίδης, Κωστής Γεωργακόπουλος,  Άγγελος Θεοφίλου –στο πιάνο ζωνταντά η Νίκη Γκουντούμη.

Τι είναι το έργο αυτό όμως που κέρδισε κοινό και κριτικούς και θα παίζεται παράλληλα με το     «Leonardo’s Ring» από τις 16 Οκτωβρίου. Η βασική ιδέα. Ένας σκηνοθέτης στην Ελλάδα του σήμερα, αποφασίζει να ασχοληθεί με το έργο του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Μαζί με το βοηθό του το Σέρτζιο Τσίτι, συνθέτουν μια ομάδα καλλιτεχνών και μαζί δοκιμάζουν να αναπαραστήσουν, τις πιο γνωστές σκηνές από ταινίες του δημιουργού. Λεπτό με λεπτό ταυτίζονται με το αυθεντικό έργο του καλλιτέχνη και με ένα άλμα στο χωροχρόνο βρίσκονται πενήντα χρόνια πριν στα πλατό που γυρίζονταν οι ταινίες του.

Οι πρωταγωνιστές του Παζολίνι, οι προσεγγίσεις που δοκίμασε και τον χαρακτήρισαν, πληροφορίες για τον ίδιο και τον τρόπο που πειραματίστηκε με το φακό , τον άνθρωπο, το σώμα  και την  φιλοσοφία και πάνω απ΄όλα η σχέση του με τη Μαρία Κάλλας, όπως ξεπηδά από τις επιστολές που αντάλλαξαν και συνεντεύξεις εποχής, δημιουργούν ένα σκληρό κείμενο , τολμηρό και απαιτητικό, το οποίο επιχειρεί να σκιαγραφήσει το μύθο ενός σύγχρονου κολασμένου.Πώς ο Παζολίνι, που αποτύπωσε όσο κανείς στο σύγχρονο κινηματογράφο το ρεαλισμό και το πάθος μαζί τον έρωτα και τις εναγώνιες υπαρξιακές αναζητήσεις, σχηματοποιείται μέσα από την επαφή του με ανθρώπους , σκηνές από ταινίες του και τον αιφνίδιο θάνατο του, που όχι μόνο δεν τον άφησε στη λήθη , αλλά τον πέρασε στους δημιουργούς που σφράγισαν με την ιδεολογία του και την τοποθέτηση τους την Σύγχρονη Έβδομη Τέχνη, θα «επιστρέψει» στις 16 Οκτώβρη. Ο Πιερ Πάολο, η Κάλλας, ο Σέρτζιο Τσίτι, ο Φάμπιο, η Μαρκέλλα, η Συλβάννα Μαγκάνο, και δεκάδες ακόμα ήρωες θα σας περιμένουν να σας παρασύρουν μαζί με σκηνές από το Δεκαήμερο, το Θεώρημα,τη Μήδεια,τον Οιδίποδα,το Χίλιες και μια νύχτες,το Σαλό, δεμένες με όπερα  και ιταλικές καλτσονέττες του '60, που εκτελούνται ζωντανά με συνοδεία από πιάνο , φυσαρμόνικα και κρουστά.Μια εικονοπλαστική  παράσταση με κινηματογραφική δόμηση, ερωτισμό και πάθος, τιμή στα σαράντα χρόνια από το θάνατο του Παζολίνι.    

Σκηνοθεσία- φωτισμοί Γιώργος Λιβανός.

Κείμενο - κινηματογράφηση Γιάννης Σολδάτος.

Στίχοι Μαριάννα Τόλη.

Χορογραφία Σίμωνας Πάτροκλος.

Σκηνικό και κοστούμια Γιοβάννα Πρασσίνου.  

Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους.

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.