«DESTINY» | ΚΡΙΤΙΚΗ

«DESTINY» | ΚΡΙΤΙΚΗ


5.0/5 κατάταξη (30 ψήφοι)

          Το «DESTINY», του Άκη Δήμου, στο θέατρο 104, αναζητά απαντήσεις για τον έρωτα και τις ανθρώπινες σχέσεις. Η γλυκόπικρη, υπαρξιακή κωμωδία παρεξηγήσεων ακροβατεί με την αίσθηση του άπιαστου και του αβέβαιου, αγγίζοντας σύγχρονες κοινωνικές συμπεριφορές.
          «Βιαστικοί» άνδρες με αισθήματα από polyester και εισιτήριο μετ΄ επιστροφής, εισέρχονται άτσαλα στη ζωή δύο νεαρών γυναικών. Αναμνήσεις, υποσχέσεις, διαψεύσεις, εξομολογήσεις, αυτοσκηνοθεσίες, ένας μοιραίος εραστής με παραπλανητική ταυτότητα και ένα μετέωρο τέλος.
          Η Τόνια και η Κωνσταντίνα, φίλες στη ζωή και στο σανίδι, παλεύουν να αγαπηθούν, χωρίς να γνωρίζουν τον τρόπο σε μια εποχή που η ανθρώπινη επαφή είναι αποστειρωμένη, μέσα από οθόνες κινητών. Σκηνοθετούν τη ζωή τους, με αφορμή έναν άντρα από το παρελθόν, ο οποίος φοράει λινό πουκάμισο και υπόσχεται κούφια όνειρα. Θα βρεθούν αντιμέτωπες με το πεπρωμένο τους. Δίλημμα φαινομενικά εύκολο, που, όμως, απαιτεί θάρρος και αυταπάρνηση για να απαντηθεί.
          Η Νίκη Σκιαδαρέση σκηνοθετεί ένα σπιντάτο, φρέσκο έργο σε τρεις πράξεις, με αμεσότητα και κοριτσίστικη διάθεση. Βλέποντας την παράσταση, μου ήρθαν κατευθείαν στο μυαλό, δύο πολύ αγαπημένα μου τραγούδια: «Tα κορίτσια ξενυχτάνε με ένα μυστικό», με την Αλέξια και το «Girls just want to have fun» με την Σίντι Λόπερ. Όντως, η χημεία της Κωνσταντίνας Κλαψινού και της Τόνιας Μαράκη, των δύο ηρωίδων, είναι αδιαμφισβήτητη. Σαν να βρίσκονται στον καναπέ του σπιτιού τους, άνετες και χαλαρές και μας εκμυστηρεύονται τα μυστικά τους, τις ανησυχίες τους, τους φόβους τους, τα όνειρά τους, τις επιθυμίες τους. Χαριτωμένες, ταλαντούχες και δροσερές παρουσίες, γελούν, αυτοσχεδιάζουν, αυτοσαρκάζονται, τραγουδούν, χορεύουν, συγκινούν, εντυπωσιάζουν με τις εναλλασσόμενες μεταμορφώσεις τους και καρτερούν εκείνον τον μεγάλο έρωτα που θα χτυπήσει την πόρτα της καρδιάς τους. Και αν δεν τον βρουν, τότε πάνε για άλλα, γιατί τα καλύτερα έρχονται όταν δεν το περιμένεις. Καμιά φορά η αποτυχία να βρεις το ιδανικό, σε οδηγεί να κάνεις το αποφασιστικό άλμα στη ζωή που πραγματικά επιθυμείς.
          Τα live τραγούδια της παράστασης με στίχο ευρηματικό, φέρουν την υπογραφή της Νίκης Σκιαδαρέση. Να σημειώσω ότι η φωνή της δίδυμης αδερφής της, Όλγας, είναι μαγική.
          Ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης φωτοσκιάζει ιδανικά τις ψυχές των κοριτσιών και το cozy σαλονάκι των Destiny.
          Μια κοριτσοπαρέα, λοιπόν, το «DESTINY», που σε αγγίζει κατευθείαν με την αλήθεια, την ανθρωπιά της, την ομορφιά, την τρέλα και την ασυμβίβαστη διάθεση της νιότης.

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.