ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ

homebig: ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ
afisa: ΕΛΛΑΔΟΓΡΑΦΙΑ

 • Σύνοψη

  «Και ψάχνω τώρα να βρω το μέλλον. Ή τον προορισμό. Τουλάχιστον το όνειρο. Το όνειρο μου φτάνει. Το όνειρο είναι αρκετό. Είναι ώρα να πάω το όνειρο απέναντι. Τι ώρα περνάει το καράβι»;

  Η "Ελλαδογραφία" δεν είναι καύχημα, δεν είναι έπος, δεν είναι αποστασιοποιημένη ιστορία. Είναι ένα κείμενο - φόρος τιμής σε όλους εκείνους, γνωστούς και άγνωστους, που έζησαν κάτω από αυτόν τον ήλιο με σεβασμό και με μόνη πρόθεση να βαδίσουν πάνω στην έννοια της δικαιοσύνης και της αξιοπρέπειας.
  Στην πορεία του ελληνισμού από τη γέννησή του μέχρι σήμερα. Ένας αναδρομικός προβολέας φωτίζει πρόσωπα και καταστάσεις, που ίσως να ξέφυγαν από τους φακέλους της αιωνιότητας.

  Είδος: Μονόλογος
  Διάρκεια: 70’ χωρίς διάλειμμα

  Πότε

  Πρεμιέρα: Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2018 21:30
  Δευτέρα: 21:30
  Τρίτη: 21:30
  Τελευταία παράσταση: Τρίτη, 27 Μαρτίου 2018

  Πού

  Εισιτήρια

  Τιμή εισιτηρίου: 10€

  Κριτική Κοινού

  0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)
 • Κείμενο γραμμένο από τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Γιάννη Βούρο, από το οποίο ξετυλίγεται η μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας, με τις αιμάτινες στιγμές, τις νίκες και τους κατακερματισμούς, το ορθό ανάστημα και τον συλλαβισμό της υπερηφάνειας από όσους, αγαπώντας τη ζωή, στάθηκαν στο ύψος του χρέους. Η ελληνικότητα, η ρωμιοσύνη αλλιώς, είναι ζήτημα αγωγής και δεν εντοπίζεται στα προφανή και τα προβλεπόμενα, αλλά στην αρχέγονη δύναμη όλων των ελεύθερων, όλων των ανυπότακτων, όλων των ποιητών. Το μόνο σαφές και σίγουρο: «Η Ελλάδα επιζεί ακόμα, επιζεί νομίζω μέσα από διαδοχικά θαύματα».

 • Συντελεστές

  Συγγραφέας: ΒΟΥΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  Σκηνοθέτης: ΙΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
  Κοστούμια: ΧΑΛΚΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

  Ηχητικός σχεδιασμός: ΚΟΝΤΟΣ ΚΩΣΤΗΣ
  Βοηθός σκηνοθέτη: ΜΠΑΡΟΥΝΗ ΔΟΜΝΑ
  Φωτογραφίες: ΚΟΚΚΟΒΕ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  Γραφιστική επιμέλεια: ΣΤΙΒΑΝΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 • Buzz Παράστασης

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.