ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΗ

ΚΟΜΝΗΝΟΥ ΦΙΛΑΡΕΤΗ
 • Βιογραφικό

  Τόπος Γέννησης: Δράμα
  Επάγγελμα: Ηθοποιός

  Η Φιλαρέτη Κομνηνού αποφοίτησε από το Κρατικό θέατρο Βορείου Ελλάδος με Άριστα και από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο(φιλοσοφική σχολή). Επίσης είναι καθηγήτρια στο εθνικό θέατρο και επίκουρη καθηγήτρια υποκριτικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Δίδαξε σε αρκετές δραματικές σχολές, ανάμεσα στις οποίες και η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες και σκηνοθέτες.Έχει ένα γιό επίσης ηθοποιό τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

  Κ.Θ.Β.Ε

  Για 14 χρόνια συνεργάστηκε με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος πρωταγωνιστώντας σε έργα όπως η Πενθεσίλια του Κλάιστ, η Ηλέκτρα του Σοφοκλή και η Ερωφίλη του Χορτάτζη.Ερμήνευσε το ρόλο της Ανδρομάχης στις Τρωάδες του Ευριπίδη και πολλούς ακόμη ρόλους του διεθνούς ρεπερτορίου (σε έργα Σαίξπηρ, Τσέχωφ, Τένεσυ Ουίλλιαμς, Στρίντμπεργκ κά.).

  Εθνικό Θέατρο

  Στο Εθνικό Θέατρο ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους στην Έντα Γκάμπλερ του Ίψεν, τη Λυσσασμένη Γάτα του Τένεσυ Ουίλλιαμς , τον Ιππόλυτο του Ευριπίδη και την Νινα στο Τρίτο Στεφάνι του Ταχτσή.

  Ελεύθερο Θέατρο

  Στο ελεύθερο θέατρο ερμήνευσε την Έλενα στο Θείο Βάνια του Τσέχωφ (με το θίασο των Δημ. Παπαμιχαήλ – Αλ. Αλεξανδράκη) και τη Λάουρα στον Πατέρα του Στρίντμπεργκ (με το θίασο του Γ. Κιμούλη). Για την ερμηνεία αυτού του ρόλου πήρε και το θεατρικό βραβείο «Μαρίκα Κοτοπούλη». Συνεργάστηκε με τους σκηνοθέτες Γιώργο Σεβαστίκογλου, Ανδρέα Βουτσινά, Γιάννη Χουβαρδά, Σπύρο Ευαγγελάτο, Νικαίτη Κοντούρη, Βασίλη Νικολαΐδη, Μάγια Λυμπεροπούλου, Σωτήρη Χατζάκη και άλλους.       

  Κινηματογράφος

  1990  Βιοτεχνία ονείρων

  Τηλεόραση

  2010  Το νησί        
  2008  Ματωμένα χώματα        
  2007  Γιούγκερμαν        
  2007  Τυφλόμυγα        
  2006  10η εντολή       
  2005  Οι μάγισσες της Σμύρνης        
  2004  Εραστής δυτικών προαστίων        
  2002  Κόκκινος κύκλος       
  2001  Σκιές στο περιστύλιο        
  1999  Η ζωή μας μια βόλτα        
  1997  Αθήνα-Θεσσαλονίκη        
  1996  Η ζωή και ο θάνατος του Καραβέλα    
  1995  Ανατομία ενός εγκλήματος       
  1994  Το γελοίον του πράγματος        
  1993  Η εκτέλεση        
  1993  Τμήμα ηθών       
  1989  Το φεγγάρι των ξενιτεμένων

 • Buzz

 • Αρθρογραφία

 • Φωτογραφίες

 • Βίντεο

 • Τώρα

 • Παρελθόν

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.