Σάββας Πατσαλίδης

Σάββας Πατσαλίδης

Κριτικός θεάτρου


  • Βιογραφικό:

    Ο Σάββας Πατσαλίδης είναι καθηγητής θεατρολογίας στο Τμήμα Αγγλικής του ΑΠΘ, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, στη δραματική σχολή του ΚΘΒΕ και τακτικός συνεργάτης στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Τμήματος Θεάτρου του Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης,. Χώρος έρευνας και διδασκαλίας του αποτελούν η ιστορία του δυτικού θεάτρου και η θεωρία του. Από το 1984 μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με διάφορα έντυπα με την ιδιότητα του θεατρικού κριτικού (Πόρφυρας, Ρεύματα, Αυλαία, (δε)κατα, εφημ. Ο Αγγελιοφόρος της Κυριακής και Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία).

    Στο διαδίκτυο συνεργάζεται με την Parallaxi και το The Greek Play Project.

    Έχει δημοσιεύσει δεκατρία βιβλία για το θέατρο και έχει επιμεληθεί άλλα 13. Δεκάδες άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε έγκριτα περιοδικά. Στις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις του είναι η βραβευμένη από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών δίτομη ιστορία του αμερικανικού θεάτρου (University Studio Press, 2010, σελ. 1500), και η συνεπιμέλεια του αφιερώματος του περιοδικού GRAMMA στο νεοελληνικό θέατρο (The Geographies of Contemporary Greek Theatre: About Utopias, Dystopias and Heterotopias, 2016).

    Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Παραστατικών Τεχνών καθώς και της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Θεάτρου (IATC) και αρχισυντάκτης του περιοδικού της, Critical Stages (www.critical-stages.org) .

  • Φύλο: Άνδρας

Διαβάστε τα πρόσφατα άρθρα του συντάκτη

Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.