ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ PERFORMANCE

ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ PERFORMANCE


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Στα πλαίσια της ερευνητικής του εργασίας επάνω στην queer τέχνη, ο καλλιτέχνης Θωμάς Διάφας μεταφέρει την performance "Ομοερωτική Ποίηση" σε διαφορετικά κτίρια, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με σκοπό να την εξελίξει, εκθέτοντάς τη στο κοινό σε μια νέα μορφή. Σε όλα τα σημεία του χώρου, και χωρίς να παρεμβαίνουν δραματικά σε αυτόν, οι performers καλούνται να δημιουργήσουν ξανά τον έντονο κόσμο των συμβόλων και της ποίησης, χρησιμοποιώντας τα ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, την ποίηση και τα δοκίμια του Διάφα. Σε υπόγεια διαμερίσματα και λεβητοστάσια πολυκατοικιών, επιθυμεί να παρουσιάσει τη νέα εκδοχή όπου βασικός στόχος είναι αφ'ενός η ίδια η παρουσίαση του έργου, αλλά και ο πειραματισμός των συμμετεχόντων επάνω στη νέα συνθήκη. Στη νέα εκδοχή, θα συμμετέχουν επιπλέον καλλιτέχνες οι οποίοι θα προσπαθήσουν με τα μέσα που τους έχουν δοθεί να χτίσουν κι αυτοί με δική τους ευθύνη, τον queer μικρόκοσμό τους μέσα στο Ομοερωτικό σύμπαν.
Ως επόμενο στάδιο της συνεργασίας του με σημαντικούς καλλιτέχνες και οργανισμούς σε Ελλάδα, Ελβετία και Αγγλία (Marina Abramovic InsEtute, Rafael Abdala & Jessica Goes, Cabaret Voltaire, Central Saint MarEns, Nahmad Projects, Athens Biennale κ.ά.), ο Διάφας επιστρέφει εξετάζοντας τη σχέση παραστατικών τεχνών και λογοτεχνίας. Πρόκειται για μια εικαστική performance που προτείνει μια νέα ανάγνωση επάνω στη Θεωρία Queer και τις σύγχρονες Θεωρίες του Φύλου. Ενα κράμα home-made performance art, θεάτρου, λογοτεχνίας και μουσικής όπου εξετάζεται η μεταξύ τους σχέση, με στόχο τη δημιουργία μιας καινοτόμου οπτικής επάνω στη νέα πραγματικότητα.
Οι ενδιαφερόμενοι να στείλουν το βιογραφικό τους στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τίτλο ΟΜΟΕΡΩΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ (για καλλιτέχνες που κατοικούν στην Αθήνα) και ΟΜΟΕΡΩΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (αντίστοιχα)


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.