• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ
ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ

ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ


5.0/5 rating 1 vote

Χατζιδάκις πάλι και πάλι και πάλι... Επιστρέφω σ εκείνον τον Απρίλιο του 1989. Στο σπίτι του στη Ρηγίλλης. Συνεχίζουμε την κουβέντα...

Στο ίδιο δωμάτιο με τον Σείριο και τον Πολύβιο, που συνεχίζουν να ξύνουν με τα νύχια τους -πάντα ανενόχλητοι- τοίχοτς και πατώματα. Αυτή τη φορά, δε γαυγίζουν μόλις μπαίνω. Η Θεώνη επιδίδεται ακούραστη, σε αναρριχήσεις, νιαουρίζοντας (μελωδικά ή μου φαίνεται;)
Με ακούω που ρωτάω τον Μάνο Χατζιδάκι, συνεχίζοντας εκείνη τη συνέντευξη για το "Κυριακάτικο Έθνος":
-Ποιο τραγούδι θα σας άρεσε ν ακούγαμε τώρα;
Τους "Κωλοέλληνες" του Σαββόπουλου.
-Ποιον θεωρείτε υπεύθυνο γι αυτό που ζούμε σήμερα;
Τον Ανδρέα Παπανδρέου. Έγινε εμπορία των πόθων -λογικών ή μη- εκατομμυρίων ανθρώπων, γεγονός, μάλλον ανίερο.
-Πώς σας φαίνεται η ελληνική τηλεόραση;
Ποτέ δεν ήταν τόσο φασιστική.
-Ακούτε ραδιόφωνο;
Άκουγα ένα βράδυ, που τηλεφωνούσαν λυσσαλέα διάφοροι σ έναν σταθμό κι ανέλυαν τις αισθησιακές τους ανησυχίες. Προτείνω να γίνει μια ''Εταιρεία Μοναχικών Καρδιών'', που να εξυπηρετεί αγόρια και κορίτσια, ώστε να απαλλαγεί η ραδιοφωνία απ αυτές τις υποχρεώσεις και να συγκεντρωθεί σε σοβαρότερους στόχους.

Φοράει ένα σκούρο μωβ μπλουζάκι και είναι όμορφος.
Αν ήταν στο χέρι μου να πλημμυρίσω μουσικές και τραγούδια τον γαλαξία, θα τον πλημμύριζα με Χατζιδάκι. Κι αν κάποιος θεός, μου ζητούσε το λόγο, γι αυτή μου την πράξη, θα του έστελνα μια σημείωση του Μ.Χ :
''Το τραγούδι μου είναι μια μυστική πηγή, μια στάση πρέπουσα και ηθική απέναντι στα ψεύδη του καιρού μας, ένα παιγχνίδι ευφάνταστο μ απρόβλεπτους κανόνες, μια μελωδία απρόσμενη που γίνεται δική σας, δεμένη αδιάσπαστα με άφθαρτες λέξεις ποιητικές και ξαναγεννημένες''


REAL NEWS 15/7/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.