• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ!
ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ!

ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ!


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Είδα την ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ. Οικείο το περιβάλλον. Μαχαιροβγάλτες, απατεώνες, πόρνες, μικροεγκληματίες, αστυνομικοί, ζητιάνοι, αφεντικά.

Ο Ζητιάνος στον πρόλογο του έργου, προειδοποιεί: "Θα δείτε μια τέτοια ομοιότητα, στα ήθη των πάνω και κάτω τάξεων, που θα 'ναι δύσκολο να ξεχωρίσετε, αν οι ευγενείς μιμούνται τους ληστές ή οι ληστές τους ευγενείς (....) οι άνθρωποι της πιο χαμηλής υποστάθμης, είναι ως ένα βαθμό, τόσο διεφθαρμένοι, όσο και οι πλούσιοι, μόνο που εκείνοι.. τιμωρούνται".

Εκεί στα εγκληματικά προάστια του Λονδίνου, που με οδήγησε ο Μπρεχτ, ξεχώρισα κι αγάπησα τον κανίβαλο Πίτσαμ, τον εκμεταλλευτή των ζητιάνων, που με οργάνωση και ορθολογισμό, διαπράττει εγκλήματα, χωρίς να λερώνει τα χέρια του.

Αυτό το αλλόκοτα σαγηνευτικό ανθρωποειδές, με μάγεψε. Έξοχος ο Άγγελος Παπαδημητρίου, στον ρόλο. Όλη η σκηνή δική του! Μαγευτικός πολυκαλλιτέχνης, γεμάτος μικρά ενεργά ηφαίστεια!

Σκέφτομαι πως αυτό το αερικό, πρώτο, απέδωσε εικαστικά το εθνικό μας κιτς κι αυτή η διαβολεμένη σκηνική ευφυΐα του, μετατρέπει τους ρόλους του σε έργα τέχνης.

(Έχω βάσιμες υποψίες, πως πρόκειται για εξωγήινο πλάσμα! Δεν μπορεί να είναι του δικού μας πλανήτη, αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός αριστοκράτη, μάγου και τσιγγάνου).

Στην ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ, μπορεί όλες οι σχέσεις να καταλήγουν στην προδοσία, μέσα σε ένα διαλυμένο φόντο. Η δική μου με τον Άγγελο, όμως, θα 'χει πάντα την εικόνα, μιας μεγάλης και ζεστής αγκαλιάς και τον ήχο εκείνου του αγαπημένου μας τραγουδιού, με τη Μπέλου και τον Τσιτσάνη.
"Τόξερα μια μέρα πως θαρθείς και τις τρέλλες σου θα βαρεθείς."
Συγγνώμη Κουρτ Βάιλ!

Real news 13.3.2016


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.