ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΝΕΟΣ...

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΝΕΟΣ...


5.0/5 rating 1 vote

Αν ήμουν νέος ηθοποιός, θα πάλευα με όση δύναμη μπορούσα να πείσω τους συναδέλφους μου πως πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στήσουμε παραστάσεις με δυνατά θεατρικά έργα, ερμηνεύοντας σημαντικούς ρόλους και να τα παίζουμε στο θέατρο, όχι μια μέρα την εβδομάδα, ούτε δυο. Να τα παίζουμε σε αριθμό παραστάσεων όπως έκαναν οι επαγγελματικοί θίασοι πάντα. Θα ήταν μέρες με λιγότερο κόσμο και μέρες που θα πήγαιναν καλύτερα, αλλά οι θεατές μας θα ήξεραν που να μας βρουν, πως να μας συστήσουν, θα μπορούσαν να προγραμματίσουν, να γίνουμε επιλογή τους.
Αν ήμουν νέος ή νεώτερος ηθοποιός, θα έπαιζα σε ένα έργο κάθε θεατρική περίοδο και θα το υποστήριζα και θα έφτιαχνα κάθε παράσταση καλύτερο τον ρόλο μου και θα ζούσα μ’ αυτόν και θα τον μελετούσα ξανά και ξανά. Και όταν θα μου ζητούσαν να μιλήσω για τη δουλειά μου, θα ήξερα ποια είναι η δουλειά που θα έπρεπε να υπερασπιστώ με το είναι μου. Δεν θα χανόμουν προσπαθώντας να υπερασπιστώ κάτι πριν, ή, κάτι μετά, χάνοντας διαρκώς το τώρα.
Αν ήμουν νέος ηθοποιός θα ήθελα στο θέατρο που δουλεύω να υποστήριζαν και να προέβαλαν τη δουλειά που θα είχα στήσει με τους συναδέλφους μου. Την δουλειά που θα συμμετείχαμε όλοι με πάθος και λαχτάρα, από τον ιδιοκτήτη του χώρου, τον παραγωγό, τον σκηνοθέτη, τον μουσικό, τον σκηνογράφο, τους ηθοποιούς, τους τεχνικούς, τους ταξιθέτες, τους πάντες.
Έτσι έκαναν οι νέοι που μεγαλώνοντας άφησαν πίσω τους ιστορία.
Αν ήμουν νέος ηθοποιός δεν θα μου άρεσε καθόλου να συμμετέχω σε ένα πρόγραμμα δεκάδων εναλλασσόμενων παραστάσεων, όπου καμιά δεν προλαβαίνει να υπάρξει σαν κατάθεση ψυχής και τέχνης.
Αν ήμουν νέος συγγραφέας...
Αν ήμουν νέος σκηνοθέτης...
Αν ήμουν νέος...
Αλλά δεν είμαι νέος, είμαι σε ηλικία που ακολουθώ τα δεδομένα, αν θέλετε και από υπαρξιακή διαστροφή. Κι επειδή δεν είμαι νέος, προσέχω να μην επηρεάσω ανασταλτικά τους νέους.
Μόνο να, θα ήθελα να τους προτείνω, να ξανασκεφτούν και να επαναπροσδιορίσουν τους στόχους τους, τα θέλω τους, τη διαχείριση της σταδιοδρομίας τους.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.