ΑΝΑΣΤΑΣΗ!

ΑΝΑΣΤΑΣΗ!


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

"Όταν άρχισα να αγαπώ τον εαυτό μου πραγματικά, κατάλαβα ότι ο συναισθηματικός πόνος και η θλίψη, με προειδοποιούσαν να μη ζω ενάντια στην αλήθεια της ζωής μου. Σήμερα ξέρω ότι αυτό το λέμε αυθεντικότητα.
Κατάλαβα σε τι δύσκολη θέση ερχόταν κάποιος, όταν του επέβαλα τις επιθυμίες μου. Αυτό το λέμε κατανόηση.
Έπαψα να στερούμαι τον ελεύθερο χρόνο μου και να κάνω μεγαλόπνοα σχέδια για το μέλλον. Κάνω μόνο ό,τι μου αρέσει και με γεμίζει χαρά, ό,τι αγαπώ και κάνει την καρδιά μου να γελά. Αυτό λέγεται ειλικρίνεια.
Απελευθερώθηκα από ό,τι δεν ήταν υγιεινό για μένα. Φαγητά, άτομα, πράγματα, καταστάσεις, οτιδήποτε με απομάκρυνε από τον εαυτό μου. Αυτό το λέμε αυταγάπη.
Έπαψα να έχω πάντα δίκιο. Έτσι έσφαλα λιγότερο. Αυτό λέγεται απλότητα. Αρνήθηκα να συνεχίσω να ζω στο παρελθόν και να ανησυχώ για το μέλλον. Ζω την κάθε στιγμή. Αυτό το λέμε πληρότητα.
Συνειδητοποίησα ότι οι σκέψεις μου με έκαναν άτομο μίζερο και άρρωστο. Επικαλέστηκα την δύναμη της ψυχής κι η λογική μου βρήκε πολύτιμο σύμμαχο. Αυτό το λέω σοφία της καρδιάς.
Ξέρω ότι από τις εκρήξεις στο Σύμπαν, γεννιούνται νέα αστέρια. Σήμερα ξέρω ότι αυτή είναι η ζωή."
Απόσπασμα από την ομιλία του Σερ Τσαρλς Σπένσερ «Τσάρλι» Τσάπλιν, στα 70στά γενέθλιά του. Άγγλος ηθοποιός (16/4/1889 − 25/12/1977) σεναριογράφος, σκηνοθέτης. Μεγαλούργησε στις πρώτες δεκαετίες του Χόλυγουντ.
Ο "Σαρλό", υπήρξε η πρώτη παγκόσμια αναγνωρίσιμη φιγούρα της κινηματογραφικής τέχνης.
Πάντα έλεγε, πως η ζωή είναι τραγωδία σε κοντινό πλάνο, αλλά κωμωδία σε μακρινό.

Real news 16/4/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.