ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ

ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ ΜΕΤΡΗΣΗ


5.0/5 rating 1 vote

Μια ζεστή σοκολάτα και ένα καραμελωμένο μήλο, θα μπορούσαν -λέτε- να γίνουν εφιαλτικά;
Μια κουβέντα μαμάς και κόρης θ μπορούσε να ενεργοποιήσει μια ανελέητη αντίστροφη μέτρηση προς το θάνατο;
Μπορεί το τικ-τακ του ρολογιού να γίνει η υπόκρουση στο ξέσπασμα μιας πρωτόγνωρης, πρωτοφανούς, τρομακτικής ειλικρίνειας μεταξύ τους;
Πριν αρκετά χρόνια, ζήσαμε μαζί με τις εξαιρετικές Αν Μπάνκροφτ και Σίσι Σπέισεκ, αυτήν την επικίνδυνα αποκαλυπτική νύχτα. Ήταν έξοχες στη μεταφορά στον κινηματογράφο, του -βραβευμένου με Πούλιτζερ- θεατρικού έργου της Μάρσα Νόρμαν ''Καληνύχτα μητέρα'', σε σκηνοθεσία Τομ Μουρ.
Υπήρξαν μάλιστα και υποψηφιότητες Χρυσής Σφαίρας (Αν Μπάνκροφτ) και Χρυσής Άρκτου (καλύτερη σκηνοθεσία) στο Φεστιβάλ Βερολίνου 1987.
Το δυνατό έργο επιστρέφει τον άλλο μήνα, στη σκηνή του θεάτρου "Ραντάρ". Μετάφραση, σκηνοθεσία και φωτισμούς υπογράφει η Αναστασία Παπαστάθη, που ερμηνεύει την κόρη και η σπουδαία Μαρία Σκούντζου τη μητέρα.
Μπροστά στα μάτια των θεατών, θα περάσουν τις πιο κρίσιμες, επώδυνες ώρες της σχέσης τους. Η κόρη θα ανακοινώσει στη μητέρα, ότι θα αυτοκτονήσει μέχρι να ξημερώσει.
"Θα αυτοκτονήσω μαμά... Με το όπλο του μπαμπά...", θα της πει και αυτό που χρειάζεται είναι μόνο μια ζεστή σοκολάτα κι ένα καραμελωμένο μήλο.
Η σοκαρισμένη μητέρα, θα προσπαθήσει να την μεταπείσει.
Για πρώτη φορά στη ζωή τους θα επικοινωνήσουν αληθινά, ενώ το ρολόι του τοίχου θα θυμίζει απειλητικά το πέρασμα του χρόνου.. (Ο χρόνος δράσης του έργου, ταυτίζεται με τον πραγματικό χρόνο έναρξης της παράστασης).
Ένα έργο-μελέτη των ανθρώπινων σχέσεων, με ανθρωπιά, συγκίνηση ειλικρίνεια. αλήθεια, τρυφερότητα, και χιούμορ.
Ανυπομονούμε.


Real news 30/12/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.