CASTA DIVA

CASTA DIVA


5.0/5 rating 1 vote

Η επιβίβασή μου στο "Magic bus", της Real news, μου έδωσε τη μαγική δύναμη να κάνω συνεντεύξεις που... δεν θα δοθούν ποτέ. Έτσι, μετά από τους Μαρξ, Σοπέν, Καμύ, Μποντλέρ κα, σήμερα συναντώ την Κάλλας.

Η "Αγνή Θεά", απέναντί μου, ακριβώς 41 χρόνια, από τότε που έφυγε. 

"Προτιμώ κάπου ήσυχα και κομψά στο κέντρο", λέει.
-Προτείνω κ. Κάλλας, την αυλή του "Black Dack". Θα καθήσουμε στον μαρμάρινο καναπέ που καθόταν η Βασίλισσα Αμαλία. Εκεί παλιά ήταν οι κήποι της.
"Οκ. Ποιητικό ακούγεται."
Είναι 1957 και ήρθε να εγκαινιάσει το Φεστιβάλ Αθηνών. Ξαφνικά δέχεται επίθεση από τα ΜΜΕ, που θεωρούν αδιανόητη την αμοιβή της: 9.000 δολάρια! Χαρακτηρίζεται «οικονομικό σκάνδαλο» και η Κάλλας έξαλλη δηλώνει:"Ακυρώνω την πρεμιέρα!"
Αλλάζω κουβέντα.
- Υπέροχο το φόρεμά σας...
-Επιτέλους ντύνομαι σωστά. Η μητέρα μου διάλεγε ρούχα και δεν επέτρεπε να στέκω στον καθρέφτη, ούτε λεπτό. Έπρεπε να μελετώ, να «μη χάνω ώρα σε κουταμάρες».
-Στερηθήκατε πολλά ε;
Ναι, εντελώς! Χαρές της εφηβείας και αναντικατάστατες αθώες απολαύσεις. Με την πρόφαση ότι για να τραγουδάς καλά, πρέπει να είσαι σωματώδης, πάχυνα πολύ, καταβρόχθιζα μέρα νύχτα μακαρόνια, σοκολάτες, ψωμί με βούτυρο και παγωτά.
-Ταλαιπωρηθήκατε πολύ;
Αυτό συμβαίνει σε παιδιά που νιώθουν ότι στερούνται τη μητρική αγάπη. Ψάχνουν ικανοποίηση αλλού. Δεν ήμουν ευτυχισμένη, χωρίς φίλους και με μια αδελφή πολύ όμορφη.. Ήμουν το ασχημόπαπο…
-Μια ζωή παλεύετε...
Ακριβώς, αλλά δε μου αρέσει πια αυτό… Βγαίνω νικήτρια, αλλά ποτέ με αίσθημα ανάτασης. Άχαροι θρίαμβοι, είναι όλοι αυτοί που ζω!
Ωχ ..πέρασε η ώρα. Πρέπει να φύγω, πήγε κιόλας 1977. Έφτασα ήδη 54 ετών.
Παρακαλώ, μπορώ να μείνω μόνη μου;

Real news 16/9/2018


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.