• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΣΙΝΕΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ένα μικρό καλοκαίρι στην καρδιά του φθινοπώρου, στη μαγική Αμοργό, είχα την ευκαιρία να ζήσω κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου ΥΠΕΡΙΑ –για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό - και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αμοργού, τα οποία διεξήχθησαν στο Aegialis Hotel & Spa στην Αιγιάλη.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου αποτέλεσε «Ο κινηματογράφος – Πρόκληση για την τοπική οικονομική ανάπτυξη». Παραγωγοί, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές, film commissioners και δημοσιογράφοι, από τον ελληνικό και διεθνή χώρο, συζήτησαν για τη σημαντικότητα της προσέλκυσης παραγωγής ξένων ταινιών σε ένα τόπο, και τα οφέλη για την τοπική και εθνική οικονομία. Απτό παράδειγμα η επιτυχημένη ταινία «Απέραντο Γαλάζιο» του Luc Besson, στον οποίο ήταν αφιερωμένο το ΥΠΕΡΙΑ 2017, με την ευκαιρία των 30 χρόνων από τα γυρίσματα της ταινίας στην Αμοργό.

 

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, ανακάλυψα τον πολιτιστικό πλούτο του νησιού, τις δυνατότητες ανάπτυξης στον θρησκευτικό και περιβαλλοντικό τουρισμό, καθώς και την ποιοτική γαστρονομική προσφορά της Αμοργού. Βόλτα στην Αιγιάλη, στη Λαγκάδα, στη Χώρα, γεύμα στα Θολάρια, στην Αρκεσίνη, στα Κατάπολα, επίσκεψη στο μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, στο ναυάγιο και άλλα αξιοθέατα. Τέσσερις μέρες, μία αξέχαστη εμπειρία.

 

Τις εργασίες του Συνεδρίου, με διευθύντρια την Ειρήνη Γιαννακοπούλου, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Θολαρίων Αμοργού, και του Φεστιβάλ, με πρόεδρο τον Αντώνη Θεοχάρη Κιούκα, παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του ΕΟΤ, Χαράλαμπος Καρίμαλης και ο Γενικός Γραμματέας, Κωνσταντίνος Τσέγας.

 

Real news 12/11/2017


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.