• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30/11/2015
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30/11/2015

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 30/11/2015


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής....

1. Τελευταίες δύο παραστάσεις, απόψε και αύριο για την Ελένη Ουζουνίδου, στη Θεσσαλονίκη, και συγκεκριμένα στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, με τη "Σταματία, το γένος Αργυροπούλου" σε σκηνοθεσία του εξαιρετικού Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Μια παράσταση-ποίηση, που πρέπει να σπεύσετε να παρακολουθήσετε. Οι παραστάσεις στην Αθήνα, στο θέατρο του Νέου Κόσμου, θα συνεχιστούν κανονικά.

2. To βρεφικό θέατρο, από 8 μηνών έως και δύο ετών έχει πλέον την τιμητική του, τις Κυριακές στο Black BOX Θεσσαλονίκης. "Το φωτεινό αγόρι" πάνω σε μια ιδέα της Έμιλυ Καμαρινοπούλου, με τον Βασίλη Κανελλόπουλο, μυεί τους πιο μικρούς θεατές στους ήχους, το φως, τα μουσικά όργανα, το ρυθμό, την ένταση. Ένα παιχνίδι μάθησης και κατανόησης της εσωτερικής δύναμης που διαθέτει ένα παιδί. Διάρκεια παράστασης 40 λεπτά.

3. Ο Γιώργος Χρανιώτης αυτή τη Τετάρτη έχει πρεμιέρα στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, με την "Ώρα του διαβόλου" του Πεσσόα. Σκηνοθετεί ο Γρηγόρης Αποστολόπουλος και επί σκηνής μαζί με το Γιώργο Χρανιώτη, συμμετέχει η Τίνα Λεονωρά.

4. "Οι πεταλούδες πετούν ελεύθερα" του Λέοναρντ Γκερς είναι το έργο που ετοιμάζεται να ανέβει στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ του Θωμά Χαρέλα, με την Άννα Παναγιωτοπούλου. Μαζί της, ο Σταύρος Καραγιάννης. Η πρεμιέρα του έργου θα πραγματοποιηθεί στις 16 Δεκεμβρίου.

5. "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" με τη Μίρκα Παπακωνσταντίνου, μόλις χθες ολοκλήρωσε τις παραστάσεις της, στην Αθήνα, στο θέατρο ΒΕΑΚΗ και γίνονται συζητήσεις να ανέβει Θεσσαλονίκη, τα Χριστούγεννα.

6. Το σίγουρο είναι πως τη θεατρική Θεσσαλονίκη, την περιμένει η ωραιότερη μέρα Χριστουγέννων, με πρεμιέρα του "Ήρθες και θα μείνεις" με το Γρηγόρη Βαλτινό και τη Ζέτα Μακρυπούλια, σε μια απολαυστική παράσταση του διδύμου, στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ.

7. Υπό ατμών και πολλών προβών και ο Τάκης Ζαχαράτος που από 11 Δεκέμβρη, θα πρωταγωνιστεί στο θέατρο ΒΕΡΓΙΝΑ του Regency Casino, με τη παράσταση, "Σαν κάποιος θίασος". Μια ολοκαίνουργια παραγωγή σε σκηνοθεσία του μοναδικού Δημήτρη Παπάζογλου. Στα κείμενα, πέρα από τον ίδιο το Τάκη Ζαχαράτο, βάζουν την υπογραφή τους, ο Πάνος Έξαρχος, αλλά και ο ταλαντούχος Γιάννης Σκαραγκάς. Μια σημαντική γραφή, ενός κυρίου, που πρόσφατα απολαύσαμε και στην "Εποχή του Κυνηγιού"-παράσταση που παίζεται με επιτυχία, στο θέατρο ΚΙΒΩΤΟΣ, με την Αθηνά Μαξίμου και τη Φωτεινή Μπαξεβάνη, για δύο ακόμη Δευτερότριτα.

8. "Τα παπούτσια του βαρύτονου" ξανά στο Black BOX Θεσσαλονίκης, με τους δύο κυρίους, το Γιώργο Νικόπουλο και το Δημήτρη Πολίτη, σε χορογραφία Δημήτρη Σωτηρίου, για λίγες παραστάσεις, από Πέμπτη έως και Κυριακή, μέχρι και τις 20 Δεκεμβρίου.

9. "Ο Kάτω Παρθενώνας", ένα υπέροχο κείμενο του Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία του Περικλή Χούρσογλου, με το Νίκο Γεωργάκη και το Γιώργο Καύκα, στο "ρινγκ" της ζωής-είναι μια παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε. με αισθητική, στη μικρή σκηνή της Μονής Λαζαριστών.

10. Τελευταίο βράδυ, απόψε, για τις "Κραυγές Γυναικών" στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Σα να μας κρατούσε τη καλύτερη γυναικεία ιστορία, για φινάλε το φεστιβάλ. Έτσι, όταν τα ρολόγια δείξουν 21.00 και ο Νοέμβρης σιγά-σιγά, ετοιμαστεί να πάρει τις βαλίτσες του, να μας αποχαιρετησει, μη ξεχάσεις, πως η Μάνια Παπαδημητρίου, στο θέατρο απέναντι από το Λευκό Πύργο, για μια ώρα, θα υπενθυμίσει στο νου και τη καρδιά τι σημαίνει Τέχνη. "Monologue" και ένα τσέλο, επί σκηνής με τη Μάνια να καταθέτει ψυχή, γλυκά "σηκώνει μαντήλι" στο Νοέμβρη. Δευτέρα λησμονιάς, γυναίκας αλήθεια στο αεράκι δίπλα στη θάλασσα.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.