• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11/01/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11/01/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11/01/2016


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο περί Τέχνης και ζωής....

1. Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε ο ΦΟΒΟΣ σε σκηνοθεσία-διασκευή Έλενας Πέγκα, από τη περασμένη Τρίτη έως και χθες, προστίθεται σήμερα μία τελευταία παράσταση, δευτεριάτικη, στις 20.00 ακριβώς, στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Θεσσαλονίκης.

2. Η νουβέλα του Τσβάιχ, στα χέρια της Έλενας Πέγκα, έδωσε μια ελαφράδα και συνάμα ένα "μάθημα τιμωρίας", για το τι μπορεί να συμβεί όταν μας έλκει το απαγορευμένο. Η Κατερίνα Μισιχρόνη άρτια στην "Ιρένε" της, ο Διαμαντής Καραναστάσης κατέθεσε το καλύτερο εαυτό του, ειδικά προς το τέλος-στο κομμάτι της "ομολογίας", ενώ ο Παναγιώτης Σούλης, έχει φανεί, εδώ και δύο χρόνια, πως θα μας απασχολήσει ευχάριστα, με τις επιλογές του, τα επόμενα έτη. Η Κατερίνα Μαούτσου, ως εκβιάστρια υπήρξε ιδανική επιλογή.

3. Μετά το αποψινό "ΑΥΛΑΙΑ" Θεσσαλονίκης, η παράσταση Τρίτη και Τετάρτη, "μετακομίζει" Καβάλα, για να καταλήξει 21 Γενάρη, στην Αθήνα, για λίγες παραστάσεις.

4. Σε πυρετώδεις προετοιμασίες βρίσκεται το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αρχή γενομένης, με τη πρεμιέρα του ΜΑΚΜΠΕΘ αυτή τη Παρασκευή. Σκηνοθετεί η Αναστασία Ρεβή, πρωταγωνιστεί ο Κωνσταντίνος Καβακιώτης, και η πόλη αναμένει θεατρικά, με περιέργεια τούτο ΄δω τον Σαίξπηρ.

5. Με τεράστια επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις του ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Ζέτα Μακρυπούλια, έχουν κερδίσει, με το σπαθί τους, το φιλοθεάμον κοινό, από τη πρώτη μέρα και συνεχίζουν ακάθεκτοι.

6. Απόψε και κάθε Δευτερότριτο, έως και 2 Φλεβάρη, στο Black BOX, η ομάδα Τέχνης Oberon παρουσιάζει το REQUIEM του Φερνάντο Ρενχίφο. Ο Αλέξανδρος Αντωνίου, ο Διονύσης Καραθανάσης και ο Γιάννης Μαστρογιάννης, σε ένα διάλογο, που αγγίζει τα όρια του μονολόγου. Μια εναλλακτική νεανική πρόταση που κεντρίζει.

7. Οπωσδήποτε τηλεφωνική κράτηση για επόμενες μέρες, για όποιον θέλει να παρακολουθήσει την ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, με την μοναδική Έφη Σταμούλη, στο μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών.

8. Το ίδιο θα πρέπει να ακολουθηθεί και για τους ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ του Ίψεν, που είναι ένα άρωμα κλασσικού ρεπερτορίου, δια χειρός Γλυκερίας Καλαιτζή, που δεν χάνεται!

9. Ο Αλέκος Συσσοβίτης μαζί με τη Ρούλα Πατεράκη, ετοιμάζονται να ανέβουν Θεσσαλονίκη, στο θέατρο του Θωμά Χαρέλα, με το Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΗ που παρουσιάστηκε στο FAUST.

10. Συνεχίζει ο Τάκης Ζαχαράτος, στο θέατρο ΒΕΡΓΙΝΑ του Regency Casino Θεσσαλονίκης! Απολαυστικός, σκορπά γέλιο και συγκίνηση, σε ένα μοναδικό πρόγραμμα.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.