• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 04/01/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 04/01/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 04/01/2016


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, από Θεσσαλονίκη, κάθε Δευτέρα σε ένα δεκάλογο περί Τέχνης και ζωής....

1. Ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Ζέτα Μακρυπούλια ζουν άκρως επιτυχημένες βραδιές με το ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Η Θεσσαλονίκη, από το πρώτο βράδυ, τους αγκάλιασε θερμά και έτσι συνεχίζουν-όπως και ο τίτλος της παράστασης τους-από Τετάρτη έως Κυριακή, σκορπώντας κέφι, χιούμορ και ζέση στη καρδιές των θεατρόφιλων.

2. Ο ΦΟΒΟΣ, βασισμένος στη νουβέλα του Τσβάιχ, διασκευάστηκε και σε σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα, από αυτή τη Τρίτη, ξεκινά τις παραστάσεις έως τη Κυριακή-αυστηρά και μόνο-στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Θεσσαλονίκης. Μια τετράδα ταλαντούχων πλασμάτων, όπως ο Διαμαντής Καραναστάσης, η Κατερίνα Μισιχρόνη, ο Παναγιώτης Σούλης και η Κατερίνα Μαούτσου, σε ένα έργο που κέρδισε τις εντυπώσεις, στην Καλαμάτα όπου και πρωτοπαίχτηκε. Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να παρακολουθήσω την φετινή θεατρική "πρόταση" της Έλενας Πέγκα.

3.Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΓΗΡΑΙΑΣ ΚΥΡΙΑΣ, μόλις χθες, λόγω ασθένειας της Αιμιλίας Υψηλάντη-μετέθεσε τη διπλή παράσταση της Κυριακής, για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Έτσι, η "Γηραιά Κυρία" θα ξαναεπισκεφτεί τη Θεσσαλονίκη, ενώ η Αιμιλία Υψηλάντη πλέον είναι καλά, δίχως να συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας.

4. Το Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, ετοιμάζει τις παραγωγές για τη δεύτερη σεζόν του χειμώνα, με "φουλαριστές μηχανές". 15/1/16 o Σαίξπηρ δια χειρός Αναστασίας Ρεβή ξεκινά το ταξίδι του, στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. ΜΑΚΜΠΕΘ. Μια παράσταση που ιντριγκάρει το θεατρόφιλο κοινό της πόλης.

5. Εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό "έπεσε στα χέρια μου" από την ΑΓΓΕΛΑ του Γιώργου Σεβαστίκογλου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη, στη Μονή Λαζαριστών, όπου μαθαίνω πως η Κατερίνα Αλέξη, στον ομώνυμο ρόλο, ετοιμάζει μια δυνατή ερμηνεία. Εν αναμονή, στις 22 Γενάρη.

6. Μέχρι την Κυριακή 10 Γενάρη, στον ίδιο χώρο, ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ αποτελεί την μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία του Κ.Θ.Β.Ε. με το Νικόλα Μαραγκόπουλο να ξεχωρίζει αισθητά στη παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιάννης Καλατζόπουλος.

7. Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζονται οι παραστάσεις του έργου του Ίψεν ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ, στο θέατρο Τ. Οπωσδήποτε πριν πάτε, επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το θέατρο για κράτηση θέσεων. Το γιατρικό στα δύσκολα, κατοικοεδρεύει στην "ιστορία" που σκηνοθέτησε ζηλευτά η Γλυκερία Καλαιτζή.

8. Τώρα που μπήκε το 2016, ο θεατρικός στόχος είναι ένας για όλους. ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ, για την ακρίβεια "με λένε" και στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών, καθημερινά συντελείται ένα θεατρικό θαύμα. Η Χριστίνα Χατζηβασιλείου είναι υπαίτια, η Σοφία Αδαμίδου αρμόδια και η Έφη Σταμούλη, κάπου εκεί γύρω πρέπει να ΄ναι. Τη Σωτηρία Μπέλλου την εντοπίζεις, την απολαμβάνεις, τη γεύεσαι για μια ώρα. Η Έφη Σταμούλη, λες και δεν είναι εκεί κάθε βράδυ. Λες και η ευλογία του ελληνικού θεάτρου, φέτος δόθηκε απλόχερα στην Έφη Σταμούλη και δεν ξεχωρίζεις, που τελειώνει η ερμηνεία, που αρχίζει η ενέργεια της μεγάλης ρεμπέτισσας. Όμορφα πράγματα...μαγικά....

9. Στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, οι θεατρικές επιχειρήσεις του Μάρκου Τάγαρη, για τελευταία εβδομάδα παρουσιάζουν τη λαική επιθεώρηση ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ με μεγάλη επιτυχία.

10. "Αργά, η αγάπη, τρυπώνει, λαβώνει, σαν σπαθί, γοργά, κυλάει, στο βλέμμα, στο αίμα, στο φιλί....Τι κι αν φορείς πουκάμισο που ως το λαιμό, που ως το λαιμό κουμπώνει
απ’ τα κουμπάκια ανάμεσα ο έρωτας, ο έρωτας τρυπώνει"...δεν τα λέω εγώ αυτά. Η Λίνα Νικολακοπούλου "τα ποίησε"...και σας το εύχομαι από καρδιάς ετούτη τη χρονιά. Σε πουκάμισα "αδειανά" που θα 'χουν λόγο να γεμίζουν....από τα κουμπάκια ανάμεσα....


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.