• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 04/04/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 04/04/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 04/04/2016


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε"! Ιδού η θεατρική απορία που "δυναστεύει" με γέλιο, αστυνομική απορία και αστείρευτη επιτυχία, τα τελευταία τρία χρόνια, τη στοά Μπροντγουαίη, στη Πατησίων και από αυτή τη Πέμπτη ανεβαίνει στο θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ της Θεσσαλονίκης. Η Κάτια Δανδουλάκη επιστρέφει στη γενέτειρα της, από αυτή τη Πέμπτη, με μια παράσταση-απόλαυση από το Μιχάλη Ρέππα και το Θανάση Παπαθανασίου. Ίντριγκα, χιούμορ και αισθητική σε ένα έργο αλλιώτικο από τα άλλα!

2. "To αγόρι με τη βαλίτσα" του Μάικ Κένι. Η παράσταση που σκηνοθέτησε ο Μιχάλης Σιώνας και περιοδεύει ανά τη Βόρεια Ελλάδα, αποσπώντας διθυράμβους, χαρά και συγκίνηση από μικρούς και μεγάλους που το παρακολούθησαν, έρχεται Θεσσαλονίκη, για τρεις μοναδικές ημέρες. 8, 9 και 10 Απρίλη στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Η παράσταση που απευθύνεται κατευθείαν στη καρδιά. Που δεν σε ψυχοπλακώνει στάλα, μα ταλανίζει τη χορδή του συναισθήματος σου. Αυτό που οφείλεις σε σένα και στο παιδί σου, να δεις.

3. Τελευταία εβδομάδα παραστάσεων στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, για τη "Σωτηρία με λένε"-παράσταση για τη Σωτηρία Μπέλλου. Η Σοφία Αδαμίδου οφείλει να είναι περήφανη για το κείμενο της, που καθημερινά παίρνει σάρκα και οστά από την Έφη Σταμούλη και την Ειρήνη Μουρελάτου. Καμαρωτή να είναι και η Χριστίνα Χατζηβασιλείου που το σκηνοθέτησε και επαληθεύει πως το θέατρο το μόνο που απαιτεί είναι γνώση και δουλειά. Οι παραστάσεις και στη Καλαμαριά σκίζουν!

4. Ο Λεωνίδας Καλφαγιάννης και ο Μίνως Θεοχάρης ετοιμάζονται να ανέβουν θεατρικά το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Λεπτομέρειες έρχονται οσονούπω...

5. "ΜΠΑΝΤΑ-ρισμένοι" συνεχίζουν απτόητοι κάθε Τετάρτη και Κυριακή στο Eightball, αλλά τα "PIGS" είναι αδηφάγα και έτσι το Σάββατο που μας έρχεται θα προσγειωθούν για ένα και μόνο βράδυ στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Σάτιρα, κλείσιμο ματιού, κέφι, μπρίο και τσαχπινιά σε μια Ελλάδα που πονά και τα τραύματα της, τα κάνει ώθηση στο φως!

6. Το Παρασκευοσαββατοκύριακο που έρχεται η CAVEWOMAN ξανά στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ, με τη Δήμητρα Παπαδήμα.

7. Ο Σταμάτης Φασουλής αυτή τη Τρίτη θα βρεθεί Θεσσαλονίκη, για να δει ηθοποιούς, στα πλαίσια προετοιμασίας του θεατρικού "Αγαπητικού της Βοσκοπούλας" που θα ανεβάσει στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, τον ερχόμενο Ιούλιο.

8. "Δημιουργοί στο θέατρο"-σήμερα- Δευτέρα απόγευμα στο θέατρο ΑΝΕΤΟΝ, με ελεύθερη είσοδο, με την "Ανοιχτή Σκηνή" σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, σε ένα θεατρικό αναλόγιο βασισμένο στο έργο της Νίνας Ράπη. Συμμετέχουν Θεσσαλονικείς ηθοποιοί, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση για τη γραφή στο θέατρο, παρουσία της Γλυκερίας Καλαϊτζή, της συγγραφέας Σοφίας Νικολαΐδου και της ίδιας της Νίνας Ράπη. Συντονίζει η Γιάννα Τσόκου.

9. Ο Δημήτρης Πιατάς, ως "Ισορροπιστής Αεροσκαφών" θα προσγειωθεί το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. "Ωραίες καταστάσεις" έρχονται μετά την Ανάσταση...

10. Ολοκληρώνοντας, οφείλω να αναφερθώ σε έναν καλλιτέχνη, που παρά τη μικρή του ηλικία, εκτιμώ βαθιά, την ερμηνευτική του δεινότητα. Για την ακρίβεια, για μένα, ο Μιχάλης Συριόπουλος είναι ο καλύτερος Έλληνας ηθοποιός της γενιάς του. Ότι πιο σημαντικό πάτησε το πόδι του, στο ελληνικό σανίδι, τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Με μια αξιοσήμαντη πορεία έργων και ερμηνειών στη Θεσσαλονίκη- ο Μιχάλης διαθέτει μοναδικό βιογραφικό για την ηλικία του. Ο ηθοποιός για την ερμηνεία του οποίου "σφάζονταν" για μια θέση να τον δούνε στο "Βυσσινόκηπο" της "Πειραματικής" πριν πέντε χρόνια, ο "αιρετικός ηγέτης" της "Αρρώστιας της Νιότης" που σκηνοθέτησε η Πέμυ Ζούνη, ο πρωταγωνιστής του Κ.Θ.Β.Ε. στο "Γλάρο" που κέρδιζε το δυνατό και παρατεταμένο χειροκρότημα, φέτος το χειμώνα, σε-καθημερινά- κατάμεστη πλατεία θεάτρου. Εξ όσων γνωρίζω, ο Μιχάλης Συριόπουλος ολοκληρώνει το κύκλο πορείας του στη Θεσσαλονίκη, και με αποσκευές-μόλις στα 30 του χρόνια-το ταλέντο και το μόχθο στη δουλειά του, ετοιμάζεται τον ερχόμενο χειμώνα να κατέβει στην Αθήνα. Ένα ακόμη σπουδαίο και σπάνιο ταλέντο της Θεσσαλονίκης που αναδείχθηκε σε αυτή, το "κλέβει" η Αθήνα, όπου και θα "πετάξει" για να "ανθίσει". Μέχρι τότε, προλαβαίνετε να τον απολαύσετε, στην "Αγγέλα" του Γιώργου Σεβαστίκογλου, πρωταγωνιστή στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών, για τις τελευταίες δεκαπέντε παραστάσεις που έχει. Έπειτα, θα είναι αργά...


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.