• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 08/02/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 08/02/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 08/02/2016


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, από Θεσσαλονίκη, σε ένα δεκάλογο περί Τέχνης και ζωής...

1. ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ 2 έρχεται στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Από αυτή τη Πέμπτη και για λίγες μόνο παραστάσεις, σπεύσατε να δείτε μια βραβευμένη δουλειά του Κώστα Γάκη, του Κωνσταντίνου Μπιμπή και της Αθηνάς Μουστάκα. Μια ρομαντική απόλαυση, που δεν έχει λόγια και τρόπο να εκφραστεί. Ένα φτερούγισμα στη καρδιά που θα παίζεται αυστηρά για δύο τετραήμερα στο θέατρο δίπλα στη Χ.Α.Ν.Θ.

2. ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ συνεχίζει για δεύτερο τριήμερο τις παραστάσεις στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ. Ο Γιάννης Κακλέας σκηνοθετεί με σθένος, δίνοντας στο Κωνσταντίνο Ασπιώτη, τη δυνατότητα να φτάσει στο έπακρο τα εκφραστικά του μέσα, πάνω στο σανίδι. Ένα έργο για την ελεύθερη βούληση και την άσκηση βίας.

3. ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ξεκίνησε στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ, με το Δάνη Κατρανίδη και τη Παναγιώτα Βλαντή, σε φυσικές ερμηνείες. Συνεχίζει και αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο. Ένα έργο με το βλέμμα του Κωνσταντίνου Ρήγου και την ιδιαίτερη γραφή του Άκη Δήμου. Μιάμιση ώρα ντελίριου θολωμένων ανθρώπων σε ακραίες καταστάσεις.

4. ΟΙ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ και κάνουν πρεμιέρα 24 Φλεβάρη στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Η Άννα Παναγιωτοπούλου, ο Σταύρος Καραγιάννης, η Άννα Μονογιού και ο Γιώργος Τσούρμας, στο έργο του Gershe, ετοιμάζονται με μουσική υπογραφή Διονύση Τσακνή, να ανέβουν Θεσσαλονίκη. Οι πρόβες συνεχίζονται ολοταχώς....

5. Οι "Οberon" με το REQUIEM απέδειξαν πως το καλό θέατρο μπορεί γοργά και εντός Δευτερότριτου, να κερδίζει το ενδιαφέρον. Έτσι και σήμερα, όπως και αύριο, η καταπληκτική τριάδα που σκηνοθέτησε η Δήμητρα Σιάχου, σας περιμένει στο ποιητικό κείμενο του Φερνάντο Ρεχίνφο. Τελευταία ευκαιρία!

6. Στο θέατρο ΒΕΡΓΙΝΑ του Regency Casino Θεσσαλονίκης EYTYXEITE ξανά! Με Κωνσταντίνα, Μέμο Μπεγνή, Παναγιώτη Πετράκη και το Μάκη Δελαπόρτα που το έγραψε κιόλας. Η παράσταση-αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, που τη περασμένη Παρασκευή τίμησε και η Μαίρη Χρονόπουλου.

7. Εξαιρετικά πηγαίνει η παράσταση MAKBETH του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Ρεβή και μετάφραση Δημήτρη Δημητριάδη. Το γοτθικό παραμύθι που εμπνεύστηκε η κ.Ρεβή, γνωρίζει μεγάλη προσέλευση κοινού.

8. Υπέροχα συνεχίζει η ΑΓΓΕΛΑ του Γιώργου Σεβαστίκογλου που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Παλούμπης, στο θέατρο Μονής Λαζαριστών, με την Κατερίνα Αλέξη να κερδίζει τις εντυπώσεις, στον ομώνυμο ρόλο και το Νικόλα Μαραγκόπουλο να κλέβει τη παράσταση. Οφείλω εδώ να σημειώσω, πως είναι μια παράσταση καλοδουλεμένης λεπτομέρειας σε ερμηνευτικό επίπεδο, από όλες τις κυρίες που παίζουν σε αυτή. Όπως επίσης, ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, με τη στόφα του κωμικού ηθοποιού, είναι αδιαμφισβήτητο πως θα μας απασχολήσει εκτενώς και ευχάριστα τα χρόνια που έρχονται. Δείτε το και θα με θυμηθείτε!

9. Η Ελένη Θυμιοπούλου τα πρωινά της τα περνά παίζοντας στο ΜΥΣΤΙΚΟ ΚΗΠΟ της Μαριάννας Τόλη. Δεν γίνεται να μη σταθώ, στην άρτια ερμηνεία που καταθέτει και σε τούτη τη παράσταση. Η Ελένη πάντα ξέρεις πως, όταν είναι στη διανομή μιας παράστασης του Κρατικού, το ερμηνευτικό στάτους έχει ένα ύψος και άνω. Τίποτα τυχαίο, πέρα από τη καλή και σημαντική δουλειά που πράττει εκείνη. Πάρτε τους μπόμπιρές σας και τις πριγκίπισσές σας και δείτε μια θεαματική παιδική παράσταση, της Κυριακής τα πρωινά.

10. Τελειώνοντας, εγώ θα το πω και ευθύνη φέρω. Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, ο ΦΑΟΥΣΤ του Γκαίτε, σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου παρουσιάζεται και αυτό το δώρο στον εαυτό σου, θεατρόφιλε, οφείλεις να το διεκδικήσεις. Με προεξάρχοντες το Νίκο Κουρή και τον Αργύρη Πανταζάρα.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.