• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11/04/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11/04/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 11/04/2016


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Με τεράστια επιτυχία ξεκίνησαν οι παραστάσεις της Κάτιας Δανδουλάκη στη Θεσσαλονίκη, με το "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε". Το ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ πλημμυρίζει από κόσμο καθημερινά, που ψάχνει να βρει το δολοφόνο στο έργο του Ρομπέρτ Τομά, που έξυπνα διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου. Μέχρι τη Κυριακή των Βαιών, ο Θάνος Καληώρας, ο Τάσος Κωστής, ο Παντελής Καναράκης, η Τζόυς Ευείδη και η Ελένη Κρίτα, σας περιμένουν σε μια αστυνομική κωμωδία αλλιώτικη από τις άλλες.

2. Ολοκληρώθηκαν μόλις χθες με γεμάτες πλατείες και πάλι, οι παραστάσεις της Έφης Σταμούλη στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ. Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου, σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου και πάλι για δέκα ημέρες κατάφερε να σκορπίσει συγκίνηση στους θεατές που αποχωρούσαν από το χώρο που φέρει το όνομα της Μελίνας Μερκούρη, χαρούμενοι γι αυτή την ώρα και κάτι, που έζησαν στιγμές και ατμόσφαιρα από το βίο της Σωτηρίας Μπέλλου.

3. Το "Σωτηρία με λένε" θα πραγματοποιήσει παραστάσεις στη Κοζάνη, αυτή τη Παρασκευή και το Σάββατο, όπου η Έφη Σταμούλη και η Ειρήνη Μουρελάτου είναι "καλεσμένες" της Ελένης Δημοπούλου και του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, στο "7ο Φεστιβάλ Αφήγησης Τεχνών και Λόγου".

4. Η δε Ελένη Δημοπούλου με τους "Βρικόλακες" του Ίψεν κι όλο το θίασο σε υποκριτικά άρτιες στιγμές, συνεχίζει τις παραστάσεις ανά την Ελλάδα (προχθές σε Φλώρινα και χθες στο Άργος Ορεστικό) με συγκινητική προσέλευση κόσμου και η περιοδεία συνεχίζεται, κόντρα στους καιρούς της κρίσης και της φθήνιας. Η Τέχνη περιοδεύει και "μετρά"...

5. Επιστρέφω στην Έφη Σταμούλη για να ενημερώσω πως θα είναι και εκείνη στον θερινό "Αγαπητικό της Βοσκοπούλας" που θα σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής και ήδη "έχουν κλείσει" η Φιλαρέτη Κομνηνού και ο Ταξιάρχης Χάνος. Στον θίασο και ο ανερχόμενος νέος ηθοποιός Ορέστης Χαλκιάς που επιλέχθηκε από το Σταμάτη Φασουλή για βασικό ρόλο. Το έργο θα παρουσιαστεί αρχές Ιούλη στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ.

6."Lebensraum" δια χειρός Θανάση Τριαρίδη, με το Κωστή Καλλιβρετάκη και τον Κωνσταντίνο Γεράκη, σε σκηνοθεσία Έλενας Σωκράτους, για 4 παραστάσεις μόνο στο Black BOX μετά το Βερολίνο, τη Φρανκφούρτη και το θέατρο ΘΗΣΕΙΟΝ στην Αθήνα. Από αυτή τη Πέμπτη. Ένα έργο για τις θέσεις που οφείλουμε να παίρνουμε σε αυτή τη ζωή.

7. "Το Ξύπνημα της Άνοιξης" ξεκινά από αυτή τη Τετάρτη στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ της Θεσσαλονίκης. Η Δήμητρα Λαρεντζάκη σκηνοθετεί και διασκευάζει το κείμενο που μετέφρασε ο εξαιρετικός Γιώργος Δεπάστας και με ένα σύνολο νέων ηθοποιών, υποδέχεται στο κέντρο της πόλης, ιστορίες νέων που επιθυμούν να ανθίσουν στην αγάπη.

8. Θα γίνει "Το Σώσε" από αυτή τη Παρασκευή στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έρχεται Θεσσαλονίκη, μαζί με τη Μπέσυ Μάλφα, το Γιώργο Κωνσταντίνου και πολυπληθή θίασο, για δύο εβδομάδες γεμάτες γέλιο. Παράσταση μέσα στη παράσταση, σε ένα έργο που δεν πρόκειται "ποτέ να ανέβει ολόκληρο".

9. "12 Ένορκοι" αυτή την εβδομάδα στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Η ευκαιρία μιας ανάγνωσης απόψεων δώδεκα ανθρώπων, που ξετυλίγουν χαρακτήρες, εξάρσεις, αλήθειες ζωής. Ετυμηγορίες βαθιάς αλήθειας.

10. Και το πιο ωραίο νέο για το Μάη της Θεσσαλονίκης. "Για Όνομα"! Η παράσταση που αγαπήθηκε όσο ελάχιστες φέτος στην Αθήνα, ετοιμάζεται να ανέβει Θεσσαλονίκη. Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Φάνης Μουρατίδης, Αντώνης Λουδάρος και Μαρία Κωνσταντάκη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, θα φέρουν τις ανθρώπινες σχέσεις, το χιούμορ και την υψηλού γούστου άποψη τους, σε πρώτο πλάνο. Ναι-ναι! Για να ετοιμαζόμαστε για γέλιο, αλήθειες και αισθητική!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.