• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12/10/2015
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12/10/2015

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12/10/2015


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

O Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. "Ο Θείος Βάνιας" θριάμβευσε στη Θεσσαλονίκη! Πανηγυρικά, ολοκληρώθηκαν οι παράστασεις μόλις χθες, του έργου του Τσέχωφ, με το Γιάννη Βόγλη, το Γιάννη Φέρτη, το Στέλιο Μάινα και τη Μαρίνα Ψάλτη, στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ που πλημμύρισε από κόσμο. Οι παραστάσεις στη Θεσσαλονίκη, διήρκησαν μόλις μία εβδομάδα, για δεύτερη φορά στην πόλη, μετά τη περσινή άνοιξη και το κοινό αντάμειψε με το πιο θερμό του χειροκρότημα, την καλαίσθητη δουλειά!

2. Σειρά έχει τώρα μια περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, αρχής γενομένης από την Αλεξανδρούπολη. Όταν το έργο παιχτεί σε μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας, θα καταλήξει για λίγες παραστάσεις, στην Αθήνα, στο ΝΕΟ ΘΕΑΤΡΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΥ. Το έκανε το θαύμα του, και πάλι, ο θεατρικός επιχειρηματίας Γιώργος Λυκιαρδόπουλος!

3. Το Λονδίνο έρχεται στη Θεσσαλονίκη! Τη προσοχή σας παρακαλώ! Το "Mamma Mia", μια παραγωγή υψηλών προδιαγραφών που σπανιότατα έχει την ευκαιρία το κοινό της Ελλάδας να απολαύσει, ξεκινά από 21 Οκτώβρη και για λίγες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Κλείστε θέση εγκαίρως, για να έχετε τη καλύτερη θέαση μιας υπερπαραγωγής, που όμοια της, δεν βλέπεις συχνά!

4. Από αυτή τη Τετάρτη, η Θεσσαλονίκη, φοράει τα καλά της, και υποδέχεται το Σπύρο Παπαδόπουλο, σε μια ξεκαρδιστική κωμωδία που όμοια της δεν έχει υπάρξει. Ένα έργο για το κατά συνθήκη ψέμα στις διαπροσωπικές μας σχέσεις, που σκορπά απλόχερα γέλιο. "Μου λες αλήθεια;"! Σαφώς! Ο Σπύρος Παπαδόπουλος, μετά από δύο χρόνια επιστρέφει στη πόλη που τον αγαπά πολύ, παρέα με το Τάκη Παπαματθαίου, τη Βάνα Ραμπότα, τη Νικολέττα Κοτσαηλίδου και το Στέλιο Πέτσο! Παραστάσεις έως και 1 Νοέμβρη.

5. Ο εικαστικός Ντίνος Πετράτος ετοιμάζει τις τελευταίες λεπτομέρειες, για να παρουσιάσει την έκθεση ζωγραφικής του, στη Θεσσαλονίκη. Από 23/10 έως 21/11 στο Metamorfosis Gallery, στη Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο κέντρο της πόλης, έργα Τέχνης, που αξίζουν της προσοχής μας. Είμαστε τυχεροί να μένουμε σε αυτήν την πόλη!

6. Ο Γιώργος Χρανιώτης ετοιμάζεται να ανηφορίσει θεατρικά, για λίγο διάστημα, στη Θεσσαλονίκη. Μια καινούργια θεατρική παράσταση ετοιμάζεται με εκείνον πρωταγωνιστή και λεπτομέρειες έρχονται σε επόμενο δεκάλογο.

7. "Μένγκελε" στην Αθήνα-"Μένγκελε" και στη Θεσσαλονίκη, ξανά! Η εξαιρετική παράσταση συνεχίζει το ταξίδι της, για δεύτερη χρονιά, και θα ξαναβρεθεί, πέραν του ΘΗΣΕΙΟΥ στην Αθήνα (όπου ήδη παίζεται), ξανά και στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Θεσσαλονίκης. Έργο δια χειρός Θανάση Τριαρίδη, με τη Μυρτώ Αλικάκη και το Λάζαρο Γεωργακόπουλο.

8. "Η μητέρα του σκύλου" έρχεται στα ΔΗΜΗΤΡΙΑ Θεσσαλονίκης. Αυτό το Παρασκευοσάββατο, στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Το κείμενο του Παύλου Μάτεσι, με "Ραραού" τη Δήμητρα Χατούπη να ξετυλίγει την ιστορία της και συνάμα-ολόκληρης της Ελλάδας, σε σκηνοθεσία Σ. Τσακίρη.

9. Πρεμιέρα πραγματοποίησε ο "Μυστικός Κήπος", η παράσταση- υπερπαραγωγή, με υπογραφή Μαριάννας Τόλη, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές. Ένα έργο για μικρά και.... μεγάλα παιδιά, που εμπιστεύεσαι με τυφλά μάτια να παρακολουθήσεις, καθότι, η κ.Τόλη έχει μια αισθητική στο παιδικό θέατρο, που διαθέτουν ελάχιστοι. Στο τέλος της παράστασης, οι θεατές χειροκρότησαν παρατεταμένα, όρθιοι και δακρυσμένοι!

10. Συλλεκτικές παραστάσεις, για τη "Βασίλισσα της Ομορφιάς"! Ξεκίνησε η "Πειραματική Σκηνή της Τέχνης", στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, με τη μεγάλη περσινή επιτυχία, που επαλήθευσε για μία ακόμα φορά με την ερμηνεία της, το πόσο σπουδαία ηθοποιός είναι, η Έφη Σταμούλη. Κάντε αυτό το "δώρο" στον εαυτό σας και πρωτοδείτε ή ξαναδείτε, τούτη την παράσταση. Αποζημιώνει καρδιές....


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.