• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13/07/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13/07/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 13/07/2016


5.0/5 κατάταξη (2 ψήφοι)

Ο Γιώργος Παπανικολάου, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Ολοκληρώθηκαν μόλις χθες, οι δύο παραστάσεις των "Σαράντα Κλειδιών". Άκρως επιτυχημένα παρουσιάστηκε στο θέατρο ΚΗΠΟΥ η συγκινητικά ενδιαφέρουσα παράσταση της Ελένης Δημοπούλου. Να το πω άλλη μια φορά, να χαίρεται το ελληνικό θέατρο και να καμαρώνει: η Ελένη Δημοπούλου μέσα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης, δίνει μάθημα Τέχνης. Μάθημα Ουσίας. Για άλλη μια φορά...

2. Χθες στις Συκιές, παρουσιάστηκε και "Του Κουτρούλη ο Γάμος", με τον Γιάννη Βούρο, την Τάνια Τρύπη, κι ένα θίασο, που συνεχίζει την περιοδεία του στην επικράτεια. Το έργο του Ραγκαβή, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαντζόπουλου, σε παραγωγή Νινέτας Λεμπέση. Επιστροφή στις ρίζες!

3. Συνεχίζεται στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ και αυτή την εβδομάδα "Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας" με την Φιλαρέτη Κομνηνού, τον Ταξιάρχη Χάνο, την Έφη Σταμούλη και 33 ηθοποιούς, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή και σκηνικά-κοστούμια του Μανώλη Παντελιδάκη. Τρίτη έως Παρασκευή, δίπλα στον Λευκό Πύργο.

4. Απόψε και για τρία βράδια, η "Αντιγόνη" του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, παρουσιάζεται στο θέατρο ΚΗΠΟΥ. Με τον Νικήτα Τσακίρογλου, την Ιωάννα Παππά, τον Σταύρο Ζαλμά, τον Γιώργο Παπαπαύλου, το Νίκο Αρβανίτη, το Μάνο Καρατζογιάννη και πολλούς ακόμα. Κλασάτο ανέβασμα σπουδαίου κειμένου.

5. Σήμερα, Τετάρτη, η "ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ" μετά το ΗΡΩΔΕΙΟ που έκανε προχθές πρεμιέρα, έρχεται και Θεσσαλονίκη. Για ένα βράδυ, στο θέατρο ΔΑΣΟΥΣ, με την ταλαντούχα ομάδα ΙΔΕΑ (Γάκης, Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) όπως φαντάστηκε τον σπουδαίο "πατέρα" της κωμωδίας. Σκηνοθετεί ο Κώστας Γάκης. Παίζει ο Αντώνης Καφετζόπουλος, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος,o Γεράσιμος Γεννατάς, η Ευαγγελία Μουμούρη, ο Θάνος Τοκάκης, ο Γιάννης Δρακόπουλος.

6. Την προηγούμενη εβδομάδα, πρωτοπαρουσιάστηκαν οι "Επτά επί Θήβας" σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Μια παράσταση με αρκετά συν. Τη μουσική του Δημήτρη Θεοχάρη. Τη μετάφραση του Γιώργου Μπλανα. Την "λοξή" ματιά του Γκραουζίνις. Τον Γιάννη Στάνκογλου να μαγνητίζει. Το Χρίστο Στυλιανού με σθένος. Για την ιστορία οι δύο ταλαντούχοι ηθοποιοί παίζουν σε εναλλασσόμενο ρεπερτόριο τον "Ετεοκλή" και το "Πολυνείκη". Η Ιώβη Φραγκάτου, ως "Ισμήνη" υπήρξε άψογη. Η Νάντια Κοντογεώργη σε μια στιγμή άριας, να συγκινεί ως "Αντιγόνη". Από τους πιο καλοκουρδισμένους Χορούς, αρχαίας τραγωδίας, που είδαμε τα τελευταία χρόνια, με την Εύη Σαρμή και την Αλεξία Σαπρανίδου να ξεχωρίζουν αισθητά.

7. "Επτά επί Θήβας" πλέον στη Καβάλα, θα παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες. Αυτή η παράσταση, έχει μια σημαντική στιγμή. Την "πάλη" δύο αδερφών, που θανατώνονται αγκαλιαστά. Ακριβή στιγμή...Και μόνο γι αυτή, αξίζει!

8. Ο "Πλούτος" συνεχίζει την περιοδεία του, επιτυχώς, ανά την Ελλάδα, ενώ ο Γιάννης Μπέζος Οκτώβρη και Νοέμβρη θα επιστρέψει με το "Ας ερχόσουν για λίγο"-παράσταση αφιέρωμα στο Μιχάλη Σουγιούλ, στο θέατρο ΑΚΡΟΠΟΛ. Έπειτα, η παράσταση θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη, για τρεις εβδομάδες.

9. Πρόβες ξεκινά το "Τρίτο Στεφάνι", αλλά και το "Μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της". Αναγνώσεις, για την ακρίβεια, με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, πρωταγωνίστρια στο "Τρίτο Στεφάνι" του Ταχτσή και σκηνοθεσία του Θανάση Παπαγεωργίου, ενώ η "Μάνα Κουράγιο" του Μπρεχτ, ξαναφέρνει τη Λυδία Φωτοπούλου στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Νικίτα Μιλιβόγιεβιτς.

10. Καλοκαίρι στη καρδιά του. Στεντόριος Ιούλης και "καυτερός". Επιλέξτε μια παράσταση που κάνει κλικ στη καρδιά σας και που ξέρεις...μπορεί κάτι μέσα σου να μετατοπιστεί! Σα δροσερό αεράκι που φυσά στην στατική "κουρτίνα" της ψυχής σου....


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.