• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 15/02/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 15/02/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 15/02/2016


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα από Θεσσαλονίκη, σε ένα δεκάλογο περί Τέχνης και ζωής...

1. ΡΩΜΑΙΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΛΙΕΤΑ ΓΙΑ 2 συνεχίζει για δεύτερο τετραήμερο στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Γλύκανε η πόλη, με το ερμηνευτικό τρίο των Κώστα Γάκη, Αθηνάς Μουστάκα και Κωνσταντίνου Μπιμπή. Ένα μελένιο ανέβασμα, ενός σπουδαίου κειμένου, σε μια παράσταση-πραγματική ψυχοθεραπεία. Παρακολούθησα εκ νέου, την παράσταση τους και είναι αδιανόητο να μη σταθώ στη φρεσκάδα, τον επαναπροσδιορισμό τους, πάνω στο Σαίξπηρ-την χαρά που καμάρωνες να τους βλέπεις να ενσαρκώνουν τους ρόλους του έργου. Αθηνά Μουστάκα, με πυγμή και άγγιγμα ψυχής, Κώστας Γάκης αιώνια χαρισματικός μουσικός και ένας σαρωτικός Κωνσταντίνος Μπιμπής, επί σκηνής. Δείτε το!

2. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο,ΤΙ ΗΘΕΛΕ. Τον γνωρίζετε; Απόψε ξεκινά κι αυτός στο ΑΥΛΑΙΑ. Για ένα μήνα, η αναρώτηση αναβλύζει για τον άνθρωπο...κάνει άραγε ότι θέλει; Βιώνει μία ψευδαίσθηση; Σύλληψη και σκηνοθεσία Δήμητρα Τσάκου, με πέντε ηθοποιούς επί σκηνής. Γιάννης Δρόσος, Διονύσης Καραθανάσης, Πέτρος Μαλιάρας, Βάλια Μωραιτοπούλου και Δήμητρα Σταματίου. Μόνο Δευτερότριτα!

3. Το ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ συνεχίζει να βάζει βαθιά το μαχαίρι στο κόκκαλο και τούτο το τριήμερο που μας έρχεται. Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ, σκηνοθεσία Γιάννης Κακλέας, Κωνσταντίνος Ασπιώτης πρωταγωνιστής και ένας θίασος στην ηδονή της βίας. Ο σαδισμός της ανθρώπινης ψυχής.

4. ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ επίσης συνεχίζει με ανθρώπους σε "τσίτα" για τα κακώς νεοελληνικά μας κείμενα, με την υπογραφή του Άκη Δήμου, τη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου, και το Δάνη Κατρανίδη με τη Παναγιώτα Βλαντή, σε μια διαφορετική τους θεατρικά σκηνική στιγμή.

5. ΒΟΫΤΣΕΚ. Ένα σημαντικό έργο του παγκόσμιου ρεπερτορίου παρουσιάζεται από το Σταύρο Τσακίρη, στο Βασιλικό Θέατρο. Πολλοί και ενδιαφέροντες λόγοι να παρακολουθήσεις τούτη τη παράσταση. Ένας εξ αυτών οι ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά και το τραγούδι "Μεγάλη Πείνα" που γράφτηκε για τη παράσταση, σε μουσική Μίνωα Μάτσα και στίχους Λουίζας Αρκουμανέα. Όλες οι εκδοχές του συγγραφέα, σε μία ενιαία παράσταση, που αξίζει της επίσκεψής σας.

6. ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ και εκεί στης Μπέλλου το μικρό θέατρο Μονής Λαζαριστών γίνεται ο.."καλός" χαμός από προσέλευση κόσμου. Η παράσταση για την οποία μιλά όλη η πόλη.

7. ΝΕΕΣ ΜΟΡΦΕΣ στο θέατρο Τ. "Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α" της Λένας Κιτσοπούλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου. Η εφηβεία δεν θέλει να ωριμάσει. Αρνείται πεισματικά. Και το έργο "αγγίζει" καθετί ανυπόταχτο.

8. Ο Αλέξανδρος Ρήγας, η Ελένη Καστάνη και ο Ρένος Χαραλαμπίδης τελειώνουν από Κρήτη και το Μάρτη ετοιμάζονται για Απόκριες στη Θεσσαλονίκη. Με το ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ που περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα (συνεχίζει) και έρχεται και στο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ Θεσσαλονίκης. Έτοιμοι για γέλιο;

9. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τρεις Κυριακές στο ΑΥΛΑΙΑ, με τη δραματοποιημένη αφήγηση μετά μουσικής, των παραμυθιών του Ευγένιου Τριβιζά. Ο ταλαντούχος Αναστάσης Ροιλός και ο Κωστής Βοζίκης στις 11.30 το πρωί σας περιμένουν με τα παιδιά σας. Τα ανίψια και τα βαφτιστήρια, βρε αδελφέ!

10. ΦΑΟΥΣΤ. Η περασμένη εβδομάδα, από Τρίτη έως και Πέμπτη, στιγματίστηκε από τη τεράστια καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία που έζησε η παραγωγή του Γιώργου Λυκιαρδόπουλου, και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου, απέδωσε άρτια το όραμα που είχε για το έργο του Γκαίτε. Ηδονικά και σκοτεινά. Της βγάζω το καπέλο. Ο Νίκος Κουρής και ο Αργύρης Πανταζάρας άψογοι εκφραστές του σπουδαίου κειμένου. Η πόλη τίμησε και τιμήθηκε από παραγωγή και καλλιτέχνες. Αυτά τα απρόσμενα ευχάριστα, θα έχει πάντα αυτή η πόλη...


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.