• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 15/03/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 15/03/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 15/03/2016


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ο Γιώργος Παπανικολάου, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Παράταση παραστάσεων για τις "Πεταλούδες που είναι ελεύθερες" στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Θεσσαλονίκης. Το έργο που σκηνοθέτησε η Άννα Παναγιωτοπούλου και πρωταγωνιστεί μαζί με τους Άννα Μονογιού, Σταύρο Καραγιάννη και Γιώργο Τσούρμα, θα παίζεται έως και τη Κυριακή 20 Μάρτη.

2. "Η Μαρία Αντουανέτα, Βασίλισσα των Ελλήνων για μια νύχτα", ο μονόλογος του ταλαντούχου Αντώνη Τσιπιανίτη, στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Αθήναιον, 16-20 Μαρτίου. Και μετά πάλι Αθήνα, στο "Τσάι στη Σαχάρα". Στον ομώνυμο ρόλο η Ξανθή Ταβουλαρέα.

3. Η "Σωτηρία με λένε" από τον Απρίλη, επανέρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς. Η παράσταση του Κ.Θ.Β.Ε σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, με την Έφη Σταμούλη και την Ειρήνη Μουρελάτου, θα παρουσιαστεί από 2 έως 10 Απρίλη. Η προπώληση ξεκίνησε. Δεύτερη ευκαιρία, τελικά. Σπεύσατε!

4. Η Κάτια Δανδουλάκη ετοιμάζεται για Θεσσαλονίκη! Η παράσταση που θριαμβεύει για τρίτη συνεχή χρονιά στην Αθήνα και τέταρτη θεατρική σεζόν, θα παρουσιαστεί στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ Θεσσαλονίκης, από 7 έως 24 Απρίλη. Το έργο που εντέχνως διασκεύασαν και σκηνοθέτησαν ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου ανεβαίνει βόρεια, με το Τάσο Κωστή, το Παντελή Καναράκη, τη Τζόυς Ευείδη, την Ελένη Κρίτα και το Θάνο Καληώρα. Μια αστυνομική κωμωδία-κέντημα που δεν χάνεται με τίποτα!

5. "Δώδεκα Ένορκοι" από 14 έως 24 Απρίλη θα βρεθούν Θεσσαλονίκη, στο θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. Μια μετάκληση του Κ.Θ.Β.Ε. Τρύφων Καρατζάς, Βασίλης Παλαιολόγος, Θανάσης Κουρλαμπάς, Απόλλων Μπόλλας, Περικλής Λιανός, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Γιώργος Γιαννόπουλος, Χριστόδουλος Στυλιανού μετά την δίχρονη επιτυχία στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ έρχονται στη καρδιά της Θεσσαλονίκης, φιλοξενούμενοι του δραστήριου Κρατικού.

6. Η Φιλαρέτη Κομνηνού έρχεται Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι, πρωταγωνιστώντας στον "Αγαπητικό της βοσκοπούλας" που θα σκηνοθετήσει ο Σταμάτης Φασουλής, με συμπρωταγωνιστή της, τον εξαιρετικό Ταξιάρχη Χάνο. Ωραίος που θα είναι ο Ιούλιος στο Βασιλικό Θέατρο...Προς το παρόν, ο Ταξιάρχης Χάνος σκηνοθετεί το "Ταξιδεύοντας με το ΠΑΟΚ" που θα παρουσιαστεί σε λίγο καιρό στη Μονή Λαζαριστών.

7. "Από πρώτο χέρι" για τελευταία εβδομάδα στη Θεσσαλονίκη. Μια σημαντική παράσταση από το Μικρό Θέατρο του Αγρινίου, έως αυτή τη Κυριακή, στο ζεστό χώρο του μικρού θεάτρου της Μονής Λαζαριστών. Μια παράσταση για τα καπνά, από την άξια Γεωργία Μαυραγάνη. Κάντε δώρο στον εαυτό σας, τούτη τη παράσταση και θα με θυμηθείτε...

8. Πρεμιέρα αυτή τη Τετάρτη, για το ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ, στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Αλέξανδρος Ρήγας, Ελένη Καστάνη, Ρένος Χαραλαμπίδης.

9. Το "Σώσε" ετοιμάζει βαλίτσες για Θεσσαλονίκη. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, η Μπέσυ Μάλφα, ο Πάνος Σταθακόπουλος, η Βάσω Γουλιελμάκη και ο Γιώργος Κωνσταντίνου, αυτό τον Απρίλη σκορπούν γέλιο, στη βασίλισσα του Βορρά.

10. Τελευταίο Σάββατο απόγευμα, αυτό που έρχεται, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών, για την "Απολογία του Σωκράτη" του Πλάτωνα, σε ένα σκηνοθετικό "όραμα" του Δήμου Αβδελιώδη. Με τον Βασίλη Καραμπούλα στον ομώνυμο ρόλο και δίπλα του "Μέλητο", τον-πάντα άρτιο-Θανάση Δισλή.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.