• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 16/11/2015
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 16/11/2015

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 16/11/2015


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, από Θεσσαλονίκη, σε ένα δεκάλογο περί Τέχνης και ζωής...

1. O τόσο ταλαντούχος και τόσο νέος Aνδρέας Κωνσταντίνου για 4 τελευταίες παραστάσεις στο θέατρο Black BOX του Θωμά Χαρέλα, με την ιδιαίτερη solo perfomance του πάνω στις Βάκχες του Ευριπίδη. Μια ιδιαίτερη μελέτη που πρωτοπαρουσιάστηκε πέρυσι την άνοιξη, και επιστρέφει στο ζεστό θεατρικό στέκι της Θεσσαλονίκης. Μια παράσταση-εμπειρία, που δίνει ελπίδα για τους νέους καλλιτέχνες που διαθέτουμε στη χώρα. Μη το χάσεις!

2. Στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, στη ΧΑΝΘ, για δεύτερο Παρασκευοσαββατοκύριακο "Ο Ήλιος με δόντια" του Γιάννη Μακριδάκη παρουσιάζεται από το Βασίλη Βασιλάκη. Ένας χειμαρρώδης λόγος που αποτυπώνει την ελληνική επαρχία με τη μιζέρια και την υποκρισία που τη διακρίνει μέσα από την ιστορία του Κωνσταντή. Ενός θύματος κοινωνικού ρατσισμού στη Χίο, δια χειρός Γιάννη Μακριδάκη.

3. "Η Φαλακρή Τραγουδίστρια" του Ιονέσκο, που σκηνοθέτησε ο Βασίλης Βασιλάκης, θα παιχτεί εκ νέου, στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ από 25 Νοέμβρη (την άλλη Πέμπτη) έως και 29 Νοέμβρη. Ένα "μπουκέτο" ταλαντούχων νέων ηθοποιών, στο ορισμό της Τέχνης.

4. "O Eπαγγελματίας" του Ντούσαν Κοβάτσεβιτς συνεχίζει κάθε Σαββατοκύριακο στην οδό Πτολεμαίων τις παραστάσεις του, ενώ στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ η "Ένοχη Σιωπή" του Στέργιου Σαραγιώτη συνεχίζει απτόητη τις παραστάσεις της, σε ένα διαφορετικό είδος θεάτρου-μια πλοκή μυστηρίου, που θέτει το ψέμα και την ενοχή σε πρώτο πλάνο.

5. "Πέρσες" πειραγμένοι, για τελευταίο Δευτερότριτο, στο θέατρο Black BOX Θεσσαλονίκης, ενώ και το "Καρακορούμ" του Ανδρέα Στάικου, από την ομάδα Oberon, είναι μια επιλογή για να δεις "ανήσυχα" καλλιτεχνικά πνεύματα της πόλης.

6. O Θωμάς Βελισσάρης, κάθε Τετάρτη στo θέατρο ΒLACK BOX παρουσιάζει το "ΜΟΣΧΑ-ΠΕΤΟΥΣΚΙ Μεθυσμένη Διαδρομή", ενώ η "Οδύσσεια" από τη ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ, είναι η ωραιότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις της Κυριακής τα πρωινά.

7. Η Έφη Σταμούλη "τρέχει" με τις πρόβες για το "Σωτηρία με λένε" στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

8. Για τις 2 Δεκεμβρίου μετατέθηκε η πρεμιέρα για τη παράσταση που πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Χρανιώτης πάνω σε κείμενο του Πεσσόα, στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Ο ταλαντούχος πρωταγωνιστής θα βρεθεί μαζί με τη Τίνα Λεωνορά, πάνω στο σανίδι, σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Αποστολόπουλου.

9. "Ευτυχείτε" για τελευταίο Παρασκευοσάββατο, στο θέατρο ΒΕΡΓΙΝΑ του Regency Casino Θεσσαλονίκης, με τελευταία καλεσμένη του Μάκη Δελπόρτα, τη Κλειώ Λενάρδου, σε μια μουσικοθεατρική παράσταση αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Τραγουδιού, με το Μέμο Μπεγνή, το Παναγιώτη Πετράκη, τη Κωνσταντίνα και τη Εύη Σιαμαντά.

10. Από την ερχόμενη Κυριακή, γυναίκες κατακλύζουν το σανίδι του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ. Από τη Κυριακή 22 Νοεμβρίου, κάθε βράδυ, μια γυναίκα-διαμάντι, σε θεατρικό μονόλογο-κάθε μια με ένα πόνο στη καρδιά, μια ιστορία που συγκινεί, προβληματίζει, "ταξιδεύει" στο θεατρικό σύμπαν. Ανάμεσα στις κυρίες, η Υρώ Μανέ, η Γιώτα Φέστα, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Γιασεμί Κηλαηδόνη, η Ελένη Ερήμου. Κάθε βράδυ, για εννιά βράδια, μια κυρία μπαίνει στο σανίδι του θεάτρου απέναντι από το Λευκό Πύργο, με τις αποσκευές της ζωής της. Ενσαρκώνοντας μια διαφορετική ηρωίδα. Μια ιστορία θα έχει να ειπωθεί κάθε βράδυ. Ένα καταστάλαγμα ψυχής, στο μεράκι του θεατρόφιλου. Αυτή είναι η έξοδος κινδύνου σου, στα δεινά που ζούμε. Χρησιμοποίησέ την.....


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.