• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 18/04/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 18/04/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 18/04/2016


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής...

1. Ξεκινά η- "τυπικά"-τελευταία εβδομάδα της χειμερινής θεατρικής σεζόν. Ένα ακόμη θεατρικό χειμερινό ταξίδι, ετοιμάζεται να ρίξει αυλαία. Αυτά πιο έντονα στην Αθήνα. Διότι η Θεσσαλονίκη θα υποδεχθεί το Μάιο, με πολλές και ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

2. Προς το παρόν, οι παραστάσεις που αυτό το διάστημα παρουσιάζονται στη Θεσσαλονίκη, σημειώνουν μεγάλη επιτυχία. Καταρχάς, η Κάτια Δανδουλάκη με το "Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε" καθημερινά στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ Θεσσαλονίκης, έχει ουρές γι αυτό και προμηθευθείτε έγκαιρα τα εισιτήρια σας. Η αστυνομική κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου, στο έργο του Ρομπέρτ Τομά, για τέσσερις σεζόν απέδειξε τη σπουδαία δυναμική της.

3. Οι "Δώδεκα Ένορκοι" ερχόμενοι στη Θεσσαλονίκη, συνεχίζουν τη μεγάλη επιτυχία της Αθήνας. Η παράσταση που φέρει κινηματογραφική αίσθηση σε θεατρικό χώρο και σε κάνει κοινωνό μιας αμφισβητούμενης αλήθειας. Έως αυτή τη Κυριακή στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Εξιχνίαση πολλαπλής ερμηνείας μιας στιγμής που αρκεί να αλλάξει ή να τελειώσει μια ζωή. Δύο ώρες παρά κάτι, μεγεθυντικός φακός στο πως μπορεί να ερμηνευθεί μια κίνηση.

4. Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης, από τη Παρασκευή που ξεκίνησε, γίνεται "Το Σώσε" στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, όπου και "μετακόμισε" μετά το θέατρο ΖΙΝΑ της Αθήνας. Η παράσταση που σκηνοθέτησε και πρωταγωνιστεί κερδίζει το γέλιο του κοινού, με ένα πολυπληθή θίασο, γεμάτο σκέρτσο και...."αναποδιές"!

5. "Το ξύπνημα της άνοιξης" σε μετάφραση Γιώργου Δεπάστα και διασκευή-σκηνοθεσία Δήμητρας Λαρεντζάκη σε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ. Ένας θίασος ταλαντούχων νέων ηθοποιών δίνει παλμό σε ένα από τα ωραιότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου ρεπερτορίου. Η δε κ.Λαρεντζάκη φαίνεται πως θα μας απασχολήσει με τη λεπτομερή δουλειά της και στο μέλλον.

6. Το "Festen" είναι το έργο που επέλεξε για τον ερχόμενο χειμώνα το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. "Οικογενειακή Γιορτή" παράξενης λογικής, θα ετοιμαστεί και αναμένουμε με ενδιαφέρον τη στελέχωση του δυναμικού της.

7. Η "Οικογένεια Νώε" της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου θα παρουσιαστεί του χρόνου στη παιδική σκηνή του Κρατικού. Ένα ακόμη έργο της Ελληνίδας ηθοποιού-αυθεντίας στην παιδική γραφή, για το Κ.Θ.Β.Ε..

8. "Το Αγόρι με τη βαλίτσα" της Ξένιας Καλογεροπούλου σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα, "ξαναχτυπά" για μία μόνο ημέρα στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ. Αυτή τη Τετάρτη στις 18.00 και στις 21.00 μια παράσταση με απλά υλικά, ουσία και ευαισθησία, για το πως όλα μπορούν να γίνουν από σώμα, να εκπορευθούν από αυτό και να καταλήξουν επιστρέφοντας βαθιά σε αυτό μέσα από το συναίσθημα. Βγάλτε το παιδί που κρύβετε μέσα σας και προσεγγίστε το θέατρο δίπλα στο Λευκό Πύργο.

9. "Δεσποινίς Τζούλια" στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ αυτό το Μάη. Ορέστης Τζιόβας, Μαρία Κίτσου, Αμαλία Αρσένη, σε μια σχέση έρωτα-εξουσίας-υποταγής, δια χειρός Στρινμπεργκ και Λίλλυς Μελεμέ. 11 έως 15 Μάη.

10. Κάτι πήρε το αυτί μου... Η θεατρική "Gaby" της Κίρκης Καραλή ετοιμάζεται να "πλανέψει" (από 1/5 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη") και την ερωτιάρα Θεσσαλονίκη...Βρε λες; Η σωστή γυναίκα στη κατάλληλη πόλη;


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.