• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19/10/2015
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19/10/2015

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 19/10/2015


5.0/5 rating 1 vote

1. Για δεύτερη εβδομάδα, συνεχίζει τις παραστάσεις του, στη Θεσσαλονίκη, ο Σπύρος Παπαδόπουλος με τη γαλλική κωμωδία ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ;. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, γι' αυτή την παράσταση που πλέον ξεκίνησε την τρίτη της χρονιά, από το ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ (απομένουν λίγες παραστάσεις) για να συνεχίσει την πορεία της, από Νοέμβριο στο θέατρο ΚΑΠΠΑ της Αθήνας, για μία ολόκληρη σεζόν. Πρόκειται για ένα ευφυές κείμενο του Zeller, και ένα φινετσάτο ανέβασμα παράστασης. Δίχως ίχνος βωμολοχίας, σε μια παράσταση που αγόγγυστα γελάς, από το πρώτο μέχρι το τελευταίο ανατρεπτικό λεπτό της. Το κατά συνθήκη ψέμα και η διφορούμενη οπτική αλήθειας έχουν την πρωτοκαθεδρία σε αυτό το έργο, στην καλύτερη ερμηνευτική στιγμή του Σπύρου Παπαδόπουλου, στα τόσα χρόνια επιτυχημένης πορείας του, στο σανίδι. Ο Σπύρος Παπαδόπουλος είναι ηθοποιός ακριβείας. Με μέτρο στη κωμωδία και πλήρη έλεγχο των εκφραστικών του μέσων σε αυτή. Δεν το συναντάς συχνά. Και μόνο αυτός, είναι ένας λόγος αρκετός, για να σπεύσετε στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Επαληθεύει περίτρανα, ότι προαναφέραμε.

2. Από αυτή τη Τετάρτη έως και τη Κυριακή, το ΜΕΝΓΚΕΛΕ του Θανάση Τριαρίδη, ξανά στη Θεσσαλονίκη. Ένας άνδρας, μια γυναίκα, μία συνάντηση σε ένα βαγόνι τραίνου. Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος και η Μυρτώ Αλικάκη, σε μια σκηνική θεατρική απόλαυση, με το "Youkali" να το κουβαλάς μαζί σου, φεύγοντας από το θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, όπου και θα παίζεται.

3. "Προσεχώς SUBWAY". Η "αιρετική" ομάδα της Θεσσαλονίκης, επιστρέφει με τους ΠΕΡΣΕΣ του Αισχύλου, στο θέατρο Black BOX Θεσσαλονίκης. Απόψε είναι η πρεμιέρα και κάθε Δευτερότριτο, θα παρουσιάζονται στο καλαίσθητο χώρο του Θωμά Χαρέλα.

4. Το ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ συνεχίζει τις παραστάσεις του, για λίγο ακόμα - σπεύσατε! - στον ίδιο θεατρικό χώρο, με το Γρηγόρη Παπαδόπουλο, σε μια από τις αρτιότερες υποκριτικά εμφανίσεις του. Είμαστε αυτό που νοιώθουμε ή αυτό που υποκρινόμαστε πως νοιώθουμε; Οι απαντήσεις από τη Πηνελόπη Χριστοπούλου, σε σκηνοθεσία Ανρί Σαρλοτ.

5. Στο Black BOX ολοκληρώνονται την Κυριακή 25 Οκτώβρη, οι παραστάσεις της "ΨΥΧΩΣΗΣ" της Σάρα Κέιν, για να ακολουθήσουν οι παραστάσεις στην Αθήνα, στο θέατρο ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ. Για όσους προτιμούν το ψυχολογικό θρίλερ, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή.

6. MAMMA MIA στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης! Βάλτε τα καλά σας, και αποδράστε στο λονδρέζικο περιβάλλον του μιούζικαλ-υπερπαραγωγή! Aπό 21 Οκτώβρη και λίγες παραστάσεις! Μια ακόμα σπουδαία παραγωγή που φέρνει στην Ελλάδα, ο Μιχάλης Αδάμ....

7. Δύο Παρασκευές απέμειναν για να προλάβετε να απολαύσετε το Θοδωρή Βουτσικάκη ΣΕ ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ, στο FRENCH KEYS στη Θεσσαλονίκη. Σε επιμέλεια Σπύρου Ρασσιά, ένα από τα πιο ταλαντούχα πλάσματα που διαθέτει η πόλη, ο Θοδωρής Βουτσικάκης, ξεδιπλώνει τις ερμηνευτικές του και "ταξιδιάρικες" δυνατότητες. Μη το χάσετε!

8. Στο "La Place Μignonne", έναν από τους πιο καλαίσθητους χώρους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με φινέτσα και άρτια κουζίνα, η Γεωργία Νταγάκη, αυτή τη Κυριακή, για ένα και μόνο βράδυ, συνοδεία ενός πιάνου, μας οδηγεί στα πιο μελωδικά της "μονοπάτια".

9. Το νέο βιβλίο της Έλενας Ακρίτα "Φόνος Πέντε Αστέρων" κυκλοφορεί στις 29 Οκτωβρίου, από τις εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ. Λίγο πριν ο εκδοτικός οίκος, αυτή τη Τετάρτη στις 19.00 μας καλεί στα PUBLIC της Τσιμισκή, για ένα άλλο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα. Το "Μη με λησμόνει". Ένα μυθιστόρημα που σε μαγνητίζει από τις πρώτες του σελίδες. Ο συγγραφέας θα μας περιμένει στο χώρο για να παρουσιάσει το βιβλίο του και να υπογράψει στους αναγνώστες του.

10. Από τις 23 Οκτώβρη έως και 1 Νοέμβρη, το θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ της Θεσσαλονίκης, γιορτάζει τα πενηντάχρονά του, με αντίστοιχες ..."ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ TO GREECE"! Iδανικότερος οικοδεσπότης σε αυτό δεν θα μπορούσε να υπάρξει, πέρα από το Μάρκο Σεφερλή, που το πιστό του κοινό, οφείλει να είναι χαρούμενο και να σπεύσει για μία θέση στη φετινή του παράσταση. Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στις επάλξεις του ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ! Το γέλιο είναι γεγονός!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.