• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 21/03/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 21/03/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 21/03/2016


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο περί Τέχνης και ζωής...

1. Τουρνουά "5x5" ξεκινά αυτή τη Παρασκευή στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Νέες θεατρικές ομάδες της πόλης, με πολιτιστικό ενδιαφέρον και δίψα για θεατρική αναζήτηση, βρίσκουν βήμα, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος που απλόχερα ανοίγει την αγκαλιά του, να τις υποδεχτεί. Πέντε ομάδες, πέντε παραστάσεις, για τρία τριήμερα.

2. Αρχή γενομένης 25 Μαρτίου, με το "Απόψε στο Στραντφορντ" που σκηνοθετεί η Λένα Πετροπούλου. Θέατρο μέσα στο θέατρο, και τα "σκοτεινά" πρώτα χρόνια του Σαίξπηρ σε φόντο. Μια παράσταση με γέλιο και ταλαντούχα πλάσματα της πόλης. Κατεβείτε τα σκαλιά της "Μονής Λαζαριστών" να έχετε άποψη για ότι καινούργιο συμβαίνει.

3. Παράταση για μια ακόμη εβδομάδα, για τις "Πεταλούδες που είναι ελεύθερες" που σκηνοθέτησε η Άννα Παναγιωτοπούλου , και πρωταγωνιστεί, με την Άννα Μονογιού και το Σταύρο Καραγιάννη, σε δύο ενδιαφέρουσες ερμηνείες. Μια παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό της πόλης, από τη πρώτη μέρα.

4. Παράταση και για το "Αυτός που έκανε ότι ήθελε" σε μια ιδέα της Δήμητρας Τσάκου. Πρωταγωνιστεί ο Γιάννης Δρόσος, ο Διονύσης Καραθανάσης, ο Πέτρος Μαλιάρας, η Βάλια Μωραιτοπούλου και η Δήμητρα Σταματίου. Τελευταίο διήμερο, στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ Θεσσαλονίκης γι αυτό προλάβετε.

5. Η παράσταση "Πολύ Κακές Λέξεις" με την Σοφία Μουτίδου, συνεχίζει τη πορεία της, στο bar theater του ΑΛΚΜΗΝΗ στην Αθήνα, ενώ 30 Μάρτη, θα βρεθεί για μία και μόνο βραδιά στο Θέατρο ΒΕΡΓΙΝΑ.

6. Ο Βασίλης Βασιλάκης συνεχίζει το "Μάθημα" του Ιονέσκο, στο Black Box Θεσσαλονίκης, ενώ τα "Ρούχα του Βασιλιά" από την ομάδα Ντουέντε, έρχονται να προστεθούν στης Κυριακής τα πρωινά στο BLACK BOX Θεσσαλονίκης. Μια παράσταση για παιδιά με την υπογραφή του Γιάννη Καλατζόπουλου.

7. Τη Κυριακή, η μεγάλη επιστροφή των PIGS συντελείται στο Eightball. "P.I.G.S. RESURRECTΙON". Η ταλαντούχα θεότρελη παρέα του Κρατικού Θεάτρου Θεσσαλονίκης, με ότι πιο ταλαντούχο διαθέτει στο δυναμικό της, σκορπίζει γέλιο και μελωδία. Μια μουσικοθεατρική νεανική παράσταση, όπως αγαπάμε να βλέπουμε από τη δημοφιλή ομάδα. Χρήστος Παπαδημητρίου, Εύη Σαρμή, Χρίστο Στυλιανού, Χρύσα Τουμανίδου, Θάνο Φερετζέλη, Τάσο Ροδοβίτη, Χρύσα Ζαφειριάδου, Ευγενία Πανταζόγλου και Ορέστη Χαλκιά.

8. Το ΣΩΣΕ έρχεται από 15 Απρίλη στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Έκλεισε το ραντεβού του Βλαδίμηρου Κυριακίδη με τη Θεσσαλονίκη, για μια θεότρελη κωμωδία.

9. Η Νταίζη Σεμπεκοπούλου παρουσιάζει το μονόλογο "Το όνειρο της Κίκα" στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ.

10. Σήμερα είναι Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Τη Κυριακή 27 Μάρτη είναι Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου. Το Κ.Θ.Β.Ε. ενώνει τη φωνή του με το Εθνικό Θέατρο και το απόγευμα της Κυριακής 16.00 έως και 18.00, στο Φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου. 24 ηθοποιοί και 14 ποιητές από Θεσσαλονίκη και άλλοι τόσοι από Αθήνα, γίνονται μια φωνή. "Η εκδίκηση του καλού". Αλληλεγγύη. Και μια σακούλα τρόφιμα από όποιον τιμήσει τούτο το ξεχωριστό κυριακάτικο απόγευμα να φέρει μαζί του. Μπας και συνδράμουμε μηδαμινά. Το ελάχιστο.

 


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.