• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 21/12/2015
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 21/12/2015

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 21/12/2015


5.0/5 rating 1 vote

O Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο, περί Τέχνης και ζωής....

1. Η Θεσσαλονίκη απολαμβάνει αυτές τις εορταστικές μέρες που μόλις ξεκίνησαν, και πολιτιστικά με ένα σύνολο θεατρικών "διαμαντιών". Παραστάσεις για όλα τα γούστα, για όλες τις ηλικίες και τις κουλτούρες, με απώτερο σκοπό, το βάλσαμο, σε όλα τα δεινά που βιώνουμε.

2. Ανήμερα Χριστουγέννων, ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Ζέτα Μακρυπούλια σας περιμένουν-και για λίγες παραστάσεις-στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ, με την κωμωδία "Ήρθες και θα μείνεις". Εκεί που "η μοναξιά ουρλιάζει" δυο άνθρωποι συναντιούνται στο "σανίδι της ζωής" και μια γλυκιά, γεμάτη συναίσθημα, κωμωδία, είναι γεγονός στο κέντρο της πόλης!

3. Η "Γηραιά Κυρία" την ίδια μέρα, στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ, κάνει τη δική της "επίσκεψη". Η παράσταση του Αλέξανδρου Κοέν, με την Μίρκα Παπακωνσταντίνου, το Δημήτρη Πιατά, την Αιμιλία Υψηλάντη, την Υβόννη Μαλτέζου και ένα πολυπληθή θίασο, έως και 3 Γενάρη, σας περιμένει! Η μαύρη κωμωδία του Ντύρρενματ, "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" θα παρουσιάζεται καθημερινά από τα Χριστούγγενα.

4. Μια σπουδαία παράσταση ξεκίνησε στο μικρό θέατρο της Μονής Λαζαριστών. "Σωτηρία με λένε" σε σκηνοθεσία Χριστίνας Χατζηβασιλείου, με την Έφη Σταμούλη και την Ειρήνη Μουρελάτου. Ένα κείμενο βασισμένο στο βιβλίο της Σοφίας Αδαμίδου, για τη μεγάλη ρεμπέτισσα του ελληνικού πενταγράμμου, Σωτηρία Μπέλλου. Η Έφη Σταμούλη σε μια συγκλονιστική ερμηνεία. Μια παράσταση, που κόβει κομμάτι από τη καρδιά σου και τη τοποθετεί στη μνήμη σου.

5. "Ο Φόβος" του Στέφαν Τσβάιχ, σε διασκευή και σκηνοθεσία Έλενας Πέγκα, από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας και το Γιώργο Λυκιαρδόπουλο, θα παρουσιαστεί στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ από 5 έως και 10 Γενάρη. Διαμαντής Καραναστάσης, Κατερίνα Μισιχρόνη, Παναγιώτης Σούλης και Κατερίνα Μαούτσου, σε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που ήδη "ιντριγκάρει" το θεατρόφιλο κοινό της πόλης. Εν αναμονή...

6. Η Θεσσαλονίκη καμαρώνει για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης. Μια γυναίκα που προσπαθεί να ζήσει ελεύθερη, από ότι σκλαβώνει τη ψυχή της, παρουσιάζεται στο θέατρο Τ. Κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, για λίγες παραστάσεις, ανεβαίνουν οι "Βρικόλακες" του Ίψεν, στη Θεσσαλονίκη, σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαιτζή, με την Ελένη Δημοπούλου, το Δημήτρη Ναζίρη, το Γιώργο Φράγκογλου, τη Σοφία Αντωνίου και τον Δημήτρη Φουρλή. Μια συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και του θεάτρου Τ. Μια σπουδαία στιγμή για την Ελένη Δημοπούλου, στη κυρία Άλβινγκ.

7. To "Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας" του Σαίξπηρ ανεβαίνει εκ νέου, από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση, τούτη τη φορά στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, δίπλα στη Χ.Α.Ν.Θ.. Σκηνοθετεί ο Μιχάλης Σιώνας και πέντε ταλαντούχα πλάσματα, υπόσχονται σε μικρά και...μεγάλα παιδιά, ένα ανέβασμα όλο γλύκα! Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης και Μαρία Χάνου, σας περιμένουν γεμάτοι μεράκι στο καλαίσθητο θέατρο της πόλης. Πριν πάτε, τηλεφωνείστε στο θέατρο, να ενημερωθείτε για τις ακριβείς μέρες και ώρες παραστάσεων.

8. "Ο Γλάρος". Στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Ο Τσέχωφ. Σε σκηνοθεσία Γιάννη Βούρου. Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. Μια παράσταση που άγγιξε τα μύχια της καρδιάς των θεατών, ολοκληρώνει τις παραστάσεις της, στις 3 Γενάρη. Σπεύστε όσοι δεν έχετε προλάβει.

9. Είναι και ένας ακόμη λόγος που καθιστά σημαντική τη παράσταση του "Γλάρου". Ο Μιχάλης Συριόπουλος. Που πρωταγωνιστεί, ερμηνεύοντας τον "Τρέπλιεφ". Ο Μιχάλης Συριόπουλος επαληθεύει για μία ακόμη φορά, αυτό που ταπεινά πιστεύω για εκείνον-χρόνια τώρα. Πρόκειται για το καλύτερο ηθοποιό της γενιάς του. Και εδώ, η ερμηνεία του, αποτελεί ρεσιτάλ ψυχής. Ένα θεατρικό "θαύμα" που συντελείται μπροστά στα μάτια σου, για δυόμιση ώρες. Πώς να μείνεις απαθής και να μην το καταγράψεις....

10. "Ναι, αγαπημένη, εμείς πάντα γι' αυτά τα λίγα και απλά πράγματα θα πολεμάμε. Μια πόρτα, ένα άστρο, ένα σκαμνί, ένα φωτεινό δρόμο το πρωί, ένα ήρεμο όνειρο το βράδυ." Τάσος Λειβαδίτης.....Καλά Χριστούγεννα σε όλους!


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.