• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 25/01/2016
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 25/01/2016

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 25/01/2016


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής....

1. Μόλις χθες, ολοκληρώθηκαν οι παραστάσεις του ΗΡΘΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ. Ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Ζέτα Μακρυπούλια, για έναν ολόκληρο μήνα, έζησαν μια μεγάλη εισπρακτική επιτυχία. Από τις 25 Δεκέμβρη έως και τις 24 Γενάρη, η πλατεία του θεάτρου γέμιζε και οι δυο τους, σε ένα έργο γεμάτο χιούμορ, τρυφερότητα και συγκίνηση, κέρδιζαν την αγάπη του κοινού. Σειρά έχει τώρα, ολόκληρη η χώρα, που θα επισκεφτούν σε μια μεγάλη πανελλαδική περιοδεία.

2. Η ΑΓΓΕΛΑ του Γιώργου Σεβαστίκογλου ξεκίνησε παραστάσεις στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών. Σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη, ένα δυνατό έργο, γραμμένο για τη δεκαετία του '50, με αναφορά στις ρίζες μας και τη μετεμφυλιακή Ελλάδα, δίνει πνοή στο Κ.Θ.Β.Ε.. Υπέροχα σκηνικά και κοστούμια από τη Κέλλυ Βρεττού, μια "ταξιδιάρικη" μουσική από το Μπάμπη Παπαδόπουλο κι ένα δράμα γεμάτο μηνύματα που αφορούν το σήμερα, δίνουν σάρκα και οστά, στη φαντασία μας, για δυόμιση ώρες.

3. Ένας άρτιος -ερμηνευτικά- καλοδουλεμένος θίασος, από τον πρώτο έως τον τελευταίο ρόλο, καταθέτει ψυχή και αλήθεια στη σκηνή του Σωκράτη Καραντινού. Η Κατερίνα Αλέξη στον ομώνυμο ρόλο, κερδίζει τις εντυπώσεις, στο πρωταγωνιστικό της ντεμπούτο. Δουλεμένη στη παραμικρή λεπτομέρεια, η ερμηνεία της σε μαγνητίζει. Αν και πρώτος της-ουσιαστικά-πρωταγωνιστικός ρόλος, "κατέχει το όλον" αυτού που πρέπει να υπερασπιστεί από σκηνής. Σπουδαίο πράγμα...Ο Ν. Μαραγκόπουλος, για πολλοστή φορά, αποδεικνύει πόσο σημαντικός ρολίστας είναι και πόσο τυχερός είναι κάθε θίασος που τον διαθέτει στο δυναμικό του. Ο Ν. Μαραγκόπουλος δεν έχει καταφέρει τυχαία, τίποτα έως τώρα, και ο "Στράτος" που ερμηνεύει είναι από τα δυνατά ατού της παράστασης.

4. Στην ίδια παράσταση, ο ταλαντούχος Μιχάλης Συριόπουλος, μετά το "Γλάρο" του Τσέχωφ, περνά στο πρωταγωνιστικό "Λάμπρο" της "Αγγέλας" του Σεβαστίκογλου, επαληθεύοντας το εύρος των δυνατοτήτων του. Έχω εκφραστεί πολλάκις γι αυτόν με καλά λόγια, δεν γίνεται και τούτη τη φορά, να μην του αναγνωρίσω, την "ευφυία" με την οποία διεισδύει σε κάθε ρόλο, για την ακρίβεια, σε κάθε δύσκολο ρόλο, παρά το νεαρό της ηλικίας του. Η Μαρίνα Χατζηιωαννίδου βρίσκεται στη καλύτερη υποκριτική στιγμή της, ενώ θα ήμουν άδικος αν δεν στεκόμουν στο ταλέντο της Σοφίας Καλεμκερίδου. Στο τρόπο που δουλεύει το νόημα της κάθε λέξης που προφέρει. Στο συναίσθημα που αποπνέεει. Ο Παναγιώτης Παπαϊωάννου, "κεντά" υποκριτικά, για μία ακόμη φορά.

5. Αυτή τη Παρασκευή, στο Βασιλικό Θέατρο κάνει πρεμιέρα ο ΒΟΫΤΣΕΚ του Μπρύχνερ, σε σκηνοθεσία Σ. Τσακίρη, με τον Χρίστο Στυλιανού στον ομώνυμο ρόλο και ένα θίασο ταλαντούχων ηθοποιών στο δυναμικό του, όπως η Άννα Ευθυμίου, ο Γιώργος Κολοβός, ο Νίκος Πολοζιάνης, ενώ την μουσική της εν λόγω δουλειάς, υπογράφει ο Μίνως Μάτσας.

6. ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΛΕΜΕ και η κωμωδία του Αλ. Ρήγα και του Δημ. Αποστόλου, περιοδεύει στην Ελλάδα, με τον Αλέξανδρο Ρήγα, την Ελένη Καστάνη και το Ρένο Χαραλαμπίδη. Το δε Μάρτιο, η παράσταση θα ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη, στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ.

7. Οι παραστάσεις για το ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΛΕΝΕ συνεχίζονται με επιτυχία, με αποτέλεσμα, να είναι γεμάτες από κράτηση, οι παραστάσεις Τετάρτης και Πέμπτης, μέχρι τις 6/4/16.

8. 31 Ιανουαρίου ολοκληρώνονται οι παραστάσεις για το έργο του Ίψεν ΒΡΙΚΟΛΑΚΕΣ. Στο θέατρο Τ, μια σπουδαία παράσταση από τη Γλυκερία Καλαιτζή, ολοκληρώνεται με καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία. Τα ωραία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης και της Ελένης Δημοπούλου....

9. Ο Δάνης Κατρανίδης ετοιμάζεται να έρθει Θεσσαλονίκη με ΤΟ ΚΕΝΟ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΣΠΩΣ στο θέατρο ΕΓΝΑΤΙΑ. Για λίγες παραστάσεις το μήνα Φλεβάρη, το έργο του Άκη Δήμου, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου, θα φιλοξενηθεί στο κεντρικό θέατρο. Περισσότερες πληροφορίες, την ερχόμενη Δευτέρα.

10. Η Κατερίνα Ευαγγελάτου σκηνοθέτησε με επιτυχία το ΦΑΟΥΣΤ. Στο Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά συντελείται μια υψηλής ακριβείας παράσταση. ΦΑΟΥΣΤ λοιπόν και στη Θεσσαλονίκη. 9, 10 και 11 Φλεβάρη, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.