• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 26/10/2015
ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 26/10/2015

ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 26/10/2015


5.0/5 rating 1 vote

Ο Γιώργος Παπανικολάου, κάθε Δευτέρα, σε ένα δεκάλογο από Θεσσαλονίκη, περί Τέχνης και ζωής....

1. Τελευταία εβδομάδα για το ΜΟΥ ΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΑ; στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ με το Σπύρο Παπαδόπουλο, το Τάκη Παπαματθαίου, τη Βάνα Ραμπότα, τη Νικολέτα Κοτσαηλίδου και το Στέλιο Πέτσο. Προστέθηκε και εξτρά παράσταση τη Τρίτη 27 Οκτώβρη, παραμονή της παρέλασης, για όσους θέλουν να γιορτάσουν με φίνο κέφι την αργία τους. Έως την Κυριακή 1 Νοέμβρη, έχει την ευκαιρία το βορειοελλαδίτικο κοινό, να απολαύσει το Σπύρο Παπαδόπουλο, στην αρτιότερη θεατρική του στιγμή.

2. Ο Μάρκος Σεφερλής "σπάει ταμεία" στο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ Θεσσαλονίκης. Οι ΠΕΝΗΝΤΑ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟ GREECE, έχουν ενθουσιάσει το κοινό της πόλης, και ο Μάρκος Σεφερλής με όλη τη παρέα του, καθημερινά δίχως καμία μέρα ρεπό, προσφέρει γέλιο.

3. Μετατέθηκε η πρεμιέρα του ΓΛΑΡΟΥ από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Η πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί 4 Νοέμβρη, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών.

4. Η Άννα Κοκκίνου έρχεται Θεσσαλονίκη! Από 30 Οκτώβρη έως και 8 Νοέμβρη ΕΓΩ Ο ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ, ΕΝΑΣ ΑΘΗΝΑΙΟΣ έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς. Ένας μονόλογος, διαφορετικός, από εκείνη...

5. Η ΣΤΑΜΑΤΙΑ, ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ του Κώστα Σωτηρίου, σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου, ξαναέρχεται Θεσσαλονίκη. Στο θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ, τούτη τη φορά, τέλος Νοέμβρη έως και τα μισά του Δεκέμβρη, μόνο κάθε Δευτέρα και Τρίτη βράδυ.

6. Ο CAVEMAN τούτη τη φορά με το Θανάση Βισκαδουράκη, ενώ παρουσιάζεται στο θέατρο CORONET της Αθήνας, ξεκινά τα ταξίδια του, ανά την Ελλάδα, με πρώτη στάση 10 Νοέμβρη στη Καβάλα, ενώ 11 και 12 Νοέμβρη, για δύο μοναχά βραδιές "θα πει το πόνο του" και στη Θεσσαλονίκη-σκορπώντας γέλιο! Στο θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ.

7. Πέντε παραστάσεις στο θέατρο ΑΥΛΑΙΑ, από 28 Οκτώβρη έως και 1 Νοέμβρη για το ΕΜΕΙΣ του Ζαμιάτιν, από τη θεατρική ΟΜΑΔΑ ΣΗΜΕΙΟ. Ένα ταξίδι στο μέλλον, μετά από διακοσαετή παγκόσμιο πόλεμο, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου.

8. Μετά την πρώτη επιτυχημένη τους παρουσία πέρσι στη Θεσσαλονίκη, οι "Rooster Theatre Company" επιστρέφουν στη πόλη, με την καινούρια τους παραγωγή THE DAILY TRIBUNAL, για τέσσερις μόνο παραστάσεις στο BlackBox. Πρόκειται για μία devised παράσταση που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι στο Brighton Fringe Festival και στο Fringe Festival του Εδιμβούργου όπου έτυχε μεγάλης αποδοχής τόσο από τους κριτικούς όσο και από το κοινό.

9. Το MAMMA MIA συνεχίζει αγέρωχο τις παραστάσεις του, και αυτή την εβδομάδα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Είναι η τελευταία ευκαιρία των Βορειοελλαδιτών, καθότι από Νοέμβρη, η σπουδαία παραγωγή του Λονδίνου, θα βρεθεί στο θέατρο Badminton της Αθήνας. Παρακολουθώντας τη πρεμιέρα της παράστασης, δηλώνω πως πρόκειται για μια άρτια, καλοκουρδισμένη παραγωγή, με ένα δυναμικό καλλιτεχνών που η τελειότητα τους, σε αφήνει άφωνο. Ένα μεγάλο μπράβο στο Μιχάλη Αδάμ, που σε χαλεπούς καιρούς, δίνει στο ελληνικό κοινό, τέτοιες "εξόδους κινδύνου"....λες και πάνε στο Broadway!

10. Δεν ήμουν εντάξει. Αν ήμουν σωστός, θα έπρεπε να είχα πάει από το πρώτο τους βράδυ. Όχι χθες-Κυριακή.Όχι στην τελευταία τους υπόκλιση. Αν ήμουν σωστός, θα είχα χειροκροτήσει από πέρυσι, δυνατά, τη ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΟΜΟΡΦΙΑΣ. Θα είχα αφεθεί στο "σύμπαν" της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης, από το πρώτο βράδυ. Δεν θα έτρεχα σα το τρελό, Κυριακή βράδυ, να το προλάβω. Η Χριστίνα Χατζηβασιλείου "διάβασε" σωστά τον Μάρτιν Μακ Ντόνα. Η Έφη Σταμούλη έδωσε μια σπουδαία ερμηνεία και η Σοφία Βούλγαρη στάθηκε επάξια απέναντί της--ισότιμα και τόσο δυναμικά-που ήταν συγκινητικό. Γιατί η Έφη Σταμούλη είναι δαιμόνια ηθοποιός. Δίπλα τους, άξιος ο Γιώργος Δημητριάδης-μεστός. Και χάρηκα που είδα να ξεπροβάλει στο σανίδι, ένας νέος και τόσο ταλαντούχος ηθοποιός, που είναι σίγουρο πως θα μας απασχολεί τα επόμενα χρόνια: o Κωστής Ραμπαβίλας. Εγώ τον πολιούχο μου, τον γιόρτασα, παραμονή απόγευμα. Σε ένα θεατρικό "εσπερινό" που δεν συναντάς συχνά. Και χάρηκα γιατί είδα, πως όσα χρόνια κι αν περνάνε, η "Πειραματική" είναι οικογένεια. Οικογένεια. Όχι ομάδα, που εναλλάσσονται τα πρόσωπα σε βάθος χρόνου. Οικογένεια- δεμένη- γροθιά. Αγαπημένα να κοπιάζει στο σανίδι. Βασιλιάδες πραγματικής ψυχικής ομορφιάς....


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.