• BUZZ
  • Άρθρο
  • ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ
ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ

ΔΙΚΑΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ


0.0/5 κατάταξη (0 ψήφοι)

Το βραβείο Bruntwood, που απονέμεται σε νέους συγγραφείς θεατρικών έργων, ανακοινώνεται αυτήν την εβδομάδα. Το σημαντικό είναι, πως η διαδικασία επιλογής του νικητή που βασίζεται στην ανωνυμία των υποψηφίων, μπορεί να προσφέρει ένα νέο μοντέλο όσον αφορά στη θεατρική συγγραφή.

Ο νικητής λοιπόν του 10ου διαγωνισμού θεατρικής συγγραφής, θα λάβει ως βραβείο 16.000 λίρες Αγγλίας, αλλά το πιο σημαντικό έπαθλο είναι η δωρεάν παραγωγή του έργου του, γεγονός που μπορεί να εκτοξεύσει μια καριέρα. Ο διαγωνισμός που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, στα δέκα χρόνια διεξαγωγής του, έχει χρηματοδοτήσει 16 παραγωγές σε διάφορα θέατρα της Αγγλίας και έχει καθοριστικό ρόλο στην ανάδειξη νέων ταλέντων στο χώρο της συγγραφής.

Σίγουρα στη δική μας μικρή χώρα, τα χρήματα και οι ευκαιρίες που μπορεί να δώσει ένας διαγωνισμός συγγραφής, δεν είναι ανάλογες, όμως σίγουρα η ανωνυμία διαφυλάσσει την όλη διαδικασία από παρατράγουδα.

Καθώς λοιπόν πολλά παράπονα γίνονται κατά καιρούς, για έλλειψη αξιοκρατίας, το βρετανικό μοντέλο είναι μια καλή λύση για την αποφυγή ευτράπελων.


Αφήστε σχόλιο

Παρακαλούμε συνδεθείτε για να αφήσετε σχόλιο.